Avocado mayonaise // Recept voor de healthy versie

avocado mayonaise

Avocado mayonaise maken

Deze vegan mayonaise van avocado is een combi van olijfolie, avocado en kruiden, waardoor je heel snel een alternatief voor je frietsaus hebt waar je je aardappels in kunt dopen, als dip voor je zoete aardappel frietjes, op je brood kunt smeren, alles . Dit is echt de shit en iedereen zou dit een keer moeten proberen. Deze gezonde avocado mayonaise saus is fris, een lekker alternatief voor gewone mayonaise en iets zoals je nog nooit geproefd hebt.

Tenzij je het al een keer gemaakt hebt.

Bovendien ziet deze avocado mayonaise er ook nog eens hip uit in een gezellig bakje én is het veel makkelijker om zelf te maken dan gewone mayonaise.

Genoeg reden dus om die witte versie eens links te laten liggen en voor groen te gaan.

Bereiding: 10 minuten
Benodigdheden: blender en zin in mayonaise
Portie: genoeg voor 4 personen die wel raad weten met mayo

Ingrediënten avocado mayonaise

  • 1 avocado
  • 1 tl Hoer op de Grill kruiden van Green Gypsy/ cayennepeper
  • scheutje olijfolie

Hoer op de Grill kruiden

Als zoet, pittig en fris een triootje zouden doen, zouden Hoer op de Grill kruiden eruit komen; wat pittig door de chili, wat zoet door een heel klein vleugje kokosbloesemsuiker en fris door de citroengras. Dit zijn kruiden waar je natuurlijk heel simpel je barbecue vlees in kunt marineren (meng wat van deze kruiden met wat olie en marineer je vlees er een half uurtje in), maar je kunt het ook goed mengen door gehakt voor je hamburger, je kunt het over je (zoete aardappel) frietjes strooien, of een witvisje in een blender doen met deze kruiden samen met een ei en een scheutje sojasaus voor homemade visburgers.

Bereiding avocado mayonaise

  • Gooi de avocado, zonder schil dat begrijp je wel, in een blender samen met de kruiden.
  • Doe er een klein scheutje olie bij en blend het totdat er een gladde massa ontstaat. Als je merkt dat je iets meer olie nodig hebt om het gladder te maken voeg je dit toe terwijl je met de blender in de weer blijft.
  • Blijf net zolang ‘blenden’ totdat je echt een mayonaise substantie hebt.

Heerlijk met zoete aardappel frietjes! Laten we die nou toevallig vorige week een keer gemaakt hebben voor dit recept.

Hoe gezond is het?

Avocado bevat veel vetten én veel calorieën. Dit is minder slecht dan het klinkt: avocado levert je goede vetten, namelijk enkelvoudig onverzadigde vetten.

Enkele voordelen op een rijtje:

Avocado’s zijn goed voor je hart, zitten vol vezels, het kan cholesterol verlagend werken en ze bevatten meer kalium dan bananen. Prima om dus af en toe zo’n groene rakker te eten.

Alles met mate en dat geldt voor de avocado ook: ze blijven natuurlijk veel vetten bevatten.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu