Barbecuesaus: Geraldine’s Perfecte Sausje

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Anouk Goedgebuur (see all)

  Barbecuesaus: Geraldine’s perfecte sausje

  Kipnuggets zonder barbecuesaus is als een keukenkast zonder Green Gyspy Spices. Of als Kim zonder Geraldine: een gemiste kans. Om die reden werd GPS ontwikkeld. En geloof mij: Geraldine’s Perfecte Sausje navigeert je moeiteloos naar een verrukkelijke eindbestemming.

  Barbecuesaus

  GPS is de perfecte begeleider van Kim’s Famous Chicken, kipnuggets die we in een vorig recept al gemaakt hebben door kip en havermout, maar doet het ook goed als groentedip, of in combinatie met een lekkere taco. En dan hebben we nog niet eens genoemd dat je deze saus ook als marinade kunt gebruiken( Spareribs, anyone?). Al met al redenen genoeg om meteen een flinke hoeveelheid te maken. Bewaren kan tot een week in de koelkast, tot drie maanden in de diepvries en zo’n jaartje als je besluit GPS te wecken.

  Bereiding: 2 minuten
  Kooktijd: 15 minuten
  Benodigdheden: een steelpannetje (met deksel) en een fornuis. (Eventueel een weckpotje.)

  Ingrediënten barbecuesaus

  • 425 gram tomatenpassata (gezeefde tomaten, gewoon bij de supermarkt)
  • 175 gram tomatenpuree
  • 80 gram appelazijn
  • 85 ahornsiroop
  • 2 eetlepels tamari
  • 5 theelepels Spice it Up! kruiden van Green Gypsy Spices

  Bereiding saus

  Eenvoudiger kan bijna niet. Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpan en roer deze goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en doe het deksel schuin op de pan. Laat het geheel – onder af en toe roeren – inkoken tot de gewenste dikte (Dit duurt waarschijnlijk ongeveer een kwartier). Proef, en voeg eventueel nog wat meer pit of tamari toe. Warm is de saus lekker, maar afgekoeld komen de smaken nóg beter tot hun recht. Vanaf nu is het voorgoed gedaan met kant-en-klare flesjes saus vol rotzooi!

  Anouk maakte dit recept voor ons. Bekijk vooral even haar Instagram, want wij zijn fan van deze creatieveling!

  Barbecuesaus

  Menu