Bladerdeeghapjes met notenmengsel

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Bladerdeeghapjes

Dit recept is eigenlijk helemaal per ongeluk ontstaan. Ik wilde een soort cupcakes maken van noten, maar dat ging nergens over. Toen had ik nog bladerdeeg in de koelkast van een lang vervlogen idee. Dat moest dus op. Ik had een nieuwe jam waarvan ik de verpakking heel leuk vond en voilà: zo krijg je bladerdeeghapjes met een notenmengsel!

Door de structuur heb je een beetje het idee dat er amandelspijs in de bladerdeeghapjes zit, maar dat is natuurlijk niet zo.

Wat heb je nodig voor ongeveer 10 bladerdeeghapjes?

100 gram gepelde amandelen
100 gram rauwe cashewnoten
5 eetlepels honing
7 eetlepels jam

Bladerdeeghapjes

Bereiding bladerdeeghapjes

Laat de amandelen en de cashewnoten 2 uur lang wellen in water totdat ze iets zachter zijn. Meng daarna de honing met de noten en pureer het met een staafmixer. Het hoeft niet 100% glad te zijn, het is juist wel lekker als er af en toe een grover stukje in zit.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vouw het bladerdeeg uit en snijd het in ongeveer 10 gelijke stukken. Je kunt natuurlijk ook grotere of kleinere hapjes maken, maar net wat je wilt. Verdeel het notenmengsel over de bladerdeeg. Leg het mengsel echt in het midden van je vierkantje. Verdeel nu de jam over alle bladerdeegstukjes, zodat er echt een toefje jam overal op ligt. Je kunt natuurlijk ook zelf jam maken. Dat heb ik een keer gedaan en natuurlijk heb ik er een blogpost over geschreven. Vet makkelijk!

Vouw nu alle hoekjes van de bladerdeeghapjes naar het midden toe en druk het goed aan, zodat de hapjes helemaal dicht zitten.

Zet de bladerdeeghapjes zo’n 15 à 20 minuten in de oven, totdat ze een lichte goudachtige kleur hebben.

Bladerdeeghapjes

Geen jam

Heb je geen jam in huis en wil je het gezond houden? Dan kun je ook een paar plakjes banaan of ander fruit op de hapjes leggen ter afwisseling in plaats van jam.

Bladerdeeghapjes

Kip komt écht altijd kijken bij productfoto’s!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu