Brownie met avocado // té smeuïg en zonder oven

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Brownie met avocado

Brownie met avocado

Man, voor brownies kun je me letterlijk wakker maken, zou er iemand zijn die daar anders over denkt? Picture this: thee of écht een goede cappuccino, een film met knappe man/vrouw, dekentje op de bank, rosé in de zon, picknick met vrienden en een leven lang vol gezelligheid. Dat alles zit verstopt in deze smeuïge brownie met avocado. Hou op met me.

Komt ie dan voor het enige echte brownie recept dat je moet kennen waarbij je geen oven nodig hebt:

Bereiding: 20 minuten
Oventijd: geen
Benodigdheden: een bakblik van ongeveer 14×20 cm, een keukenmachine, een velletje bakpapier
Portie: een hemel vol brownies met avocado

Ingrediënten brownie met avocado

Voor de brownie:

 • 400 gr ontpitte dadels
 • 150 gr walnoten
 • 40 gr cacaopoeder of carobe
 • 10 gr Livin’ la Vida Choca van Green Gypsy
 • 5 el pindakaas (met stukjes noot is de shit)
 • een snufje zout
 • 1 grote el kokosolie

Voor de avocado laag:

 • 1 rijpe avocado
 • 20 gr cacaopoeder of carobe
 • 50 ml honing of ahornsiroop
 • 1 el kokosolie
 • een hand cacaonibs en/of een hand bijenpollen

Brownie met avocado

Bereiding brownie met avocado

Bekleed de bakvorm met een velletje bakpapier.

Snijd de dadels grof en gooi ze in een keukenmachine, samen met de kokosolie. Als de dadels echt een gladde massa zijn geworden gooi je de walnoten erbij en zet je de machine nog even kort aan, totdat de walnoten grof gehakt zijn.

Gooi dan de rest van de ingrediënten voor de brownie erbij en kneed het met je handen totdat het 1 egale bonk is. Leg het mengsel nu in je bakblik en druk het aan, totdat het mooi verdeeld is over de vorm. Zet de bodem in de vriezer terwijl je je gaat bemoeien met de avocado laag.

Gooi de avocado, de cacaopoeder, de kokosolie en de honing in je keukenmachine. Als je een heel grote machine hebt is het misschien te weinig, dan kun je het in een kleinere blender doen of de avocado prakken met een vork en dan de rest erdoorheen mengen. Werkt ook prima.

Smeer dan deze laag uit over je brownie bodem. Strooi er dan nog wat cacaonibs en/of bijenpollen overheen en laat het in de vriezer hard worden voordat je je te buiten gaat aan deze unit.

Ga jij wel lekker op brownies? Probeer dan ook eens deze Indonesische brownies, weer eens wat anders, of deze brownies van pompoen.

Livin’ la Vida Choca

Livin’ la Vida Choca is een kruidenmix voor de echte zoetekauwen en chocolade fanaten. Gebruik deze mix als je trek hebt in chocolade, maar niet gelijk een reep in je mond wilt duwen. Livin’ la Vida Choca gebruik je om een chocoladesmaak te geven aan je bananenbrood, je pancakes, je koekjes of aan je granola bijvoorbeeld. Gooi het in plaats van kaneel door je baksels en je wilt nooit meer anders!

Net als al onze producten is ook Livin’ la Vida Choca een 100% natuurlijk product, zonder e-stoffen zoals bindmiddel of vulmiddel. Wij vinden al die onzin helemaal niet nodig, onze kruiden zijn al awesome van zichzelf!

Banner Livin

Brownie met avocado

Brownie met avocado

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu