Brownie van pompoen // Recept

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Brownie van pompoen

Deze brownie van pompoen is een beetje fudge achtig, wat gelijk staat aan één van de lekkerste dingen van deze wereld. Naast zwemmen in een bad van chocolade en elke dag gemasseerd worden dan natuurlijk he.

Wat heb je nodig voor 1 brownie van pompoen?

400 gram pompoen
100 gram abrikozen (geweld)
50 gram amandelen (geweld)
1 ei
50 gram kokosolie
1 eetlepel Love, Peace & Granola
4 eetlepels cacaopoeder
30 gram kokosbloesemsuiker
handje cranberries

een brownie blik
eventueel bakpapier

Brownie van pompoen

Bereiding brownie van pompoen

Wel de amandelen en de abrikozen minstens een uur in warm water.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de abrikozen in kleine stukjes en wel ze in warm water.

Was de pompoen goed, dan hoef je hem niet te schillen (wat een kutklus!). Snijd hem dan in kleine blokjes, je hebt niet de hele pompoen nodig. Bak de pompoenstukjes dan op in een wokpan met 100 ml water. Als je merkt dat de pompoen aan gaat bakken in de pan kun je er opnieuw een klein scheutje water bij doen. Bak de pompoen ongeveer 10 minuten totdat ie zacht is.

Doe de pompoen dan in een blender, samen met de abrikozen, de amandelen, de kokosolie en het ei en blend het tot 1 geheel.

Doe de amandelpoeder, de Love, Peace & Granola, de cacaopoeder, de cranberries en de kokosbloesemsuiker in een kom en meng het door elkaar. Voeg hier dan het abrikozen mengsel doorheen en meng het goed.

Leg dan een bakpapiertje in je brownie blik, zodat je brownie niet aankoekt. Als je een brownie blik van kwaliteit hebt, is invetten voldoende, maar je begrijpt dat ik dat niet heb.

Schenk dan het mengsel in je blik en bak het in 35 minuten gaar. Prik er even in met een satéprikker; komt de prikker er droog uit, dan is je brownie klaar.

Zo he, heb jij even een brownie zonder schuldgevoel. Eet smakelijk!

Brownie van pompoen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu