Chocolade aardbeien maken // Verleidelijk recept

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Chocolade aardbeien maken

Recept: verleidelijke chocolade aardbeien

Yes dames, het is weer bijna zover: valentijnsdag. De dag waarop we stiekem hopen op een roos of een kaart van Mister Anonymous, maar ook de dag waarop we in het bijzijn van onze lover doen alsof het ons niets uitmaakt wat we eten. Wij zijn de lulligste niet. Toch?


Stiekem weet jij allang dat de donut die hij zo lief bij het ontbijtje op bed bracht 130 calorien bevatte en dat het croissantje dat daarnaast was gelegd bijna 200 waard was. Laat me duidelijk zijn: als er ontbijt op bed gebracht wordt zou het je ook niks uit moeten maken. Dit exemplaar moet je houden!

Maar natuurlijk kunnen wij ook de boel een beetje naar onze hand zetten. Deze aardbeien met chocolade zijn helemaal zo slecht nog niet en met rode lippenstift en bijpassende nagellak heeft hij nog nooit zoiets sexy in zijn bed gehad.

Vanaf nu maak jij indruk met aardbeien met pistache, aardbeien met kokos en aardbeien met verse gember en Licor 43!

Wat heb je nodig voor chocolade aardbeien?

500 gram aardbeien, het liefste grote
100 gram pure chocolade, 85%
60 gram pistachenoten (gepeld en ongezouten)
1 theelepel palmsuiker
10 gram kokossnippers
3 cm verse gember
1 shotje Licor 43

Bereiding chocolade aardbeien maken

Snijd de randjes af van de verse gember en rasp wat je overhoudt. Voeg hier de Licor 43 aan toe. Leg dit op een schaaltje.

Maal de pistachenoten in kleine stukjes (niet te fijn) en meng hier de palmsuiker doorheen. Leg dit ook op een schaaltje. Leg de kokossnippers op een apart schaaltje. Je hebt nu dus 3 verschillende schaaltjes.

Pak 1 kleine en 1 grotere pan. Kook water in de grotere pan en leg de kleinere pan in het kokende water, au bain-marie dus. Breek de chocolade en leg dit in het kleinste pannetje. Verwarm de chocolade totdat het helemaal gesmolten is.

Prik de aardbeien op een vorkje en haal ze door de gesmolten chocolade. Daarna haal je ze gelijk door het schaaltje met de topping die jij wilt. En voila; hij denkt dat je een ware keukenprinses bent, jij bent stiekem toch nog ‘healthy’ bezig!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu