Courgette brownies met zeezout // Recept

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Courgette brownies

Courgette brownies met zeezout

Ik vind brownies nice, maar goed, wat weet ik er nou van? Ik stop een courgette in deze brownies om courgette brownies te maken. Daarover gesproken, deze brownie had wel 3 opfrisbeurten nodig voordat ie door de commissie kon. Deze commissie bestond uit collega’s die totaal niet kritisch zijn en vriendinnen die wijn ophadden.

Als je als brownie dan nog niet lekker bent, is er iets niet goed. Gelukkig hebben we het hier over poging 3. Als het dan nog niet gelukt zou zijn, zou ik m’n brownieblikje aan de wilgen hangen.

Wat heb je nodig voor 10 courgette brownies?

100 gram pure chocolade (of chocolade met M&M’s, als je in een stoute bui bent)
1 handje pinda’s
200 gram speltmeel
100 gram kokosbloesemsuiker
1 courgette
50 gram cacaopoeder
100 gram kokosolie (of andere olie)
3 eieren
1 theelepel baking soda/natron
2 eetlepels appelazijn
100 ml karnemelk
1 grote theelepel zeezout

brownieblik / vierkante schaal
mixer
blender

eventueel bakpapier

Courgette brownies

Courgette brownies

Hoe maak je de brownie?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak de pinda’s fijn. Dit kan met een hakmachientje à la een keukenprinses, of met veel agressie, een theedoek en een hamer. Bak de pinda’s nu op hoog vuur in een pan, totdat ze bruinig worden.

Maak de kokosolie vloeibaar in een pannetje op laag vuur. Doe de courgette, de kokosolie, de eieren, de appelazijn en de karnemelk in een blender en mix het tot een vloeibaar geheel.

Meng in een kom de speltmeel, de kokosbloesemsuiker, de cacaopoeder, en de baking soda/natron door elkaar. Voeg hier het natte mengsel aan toe en meng het met een mixer.

Beleg je brownieblik of wat je dan ook gebruikt met bakpapier. Je kunt het ook invetten, maar dat levert bij mij alleen maar frustraties op. Stukjes die blijven hangen, je kent het wel. Giet het mengsel in het blik.

Maak de chocolade fijn. Dit kan weer op de agressieve manier of the princess way. Strooi de chocolade over het browniemengsel heen. Strooi hier weer wat zeezout overheen en you’re done.

Bak de brownie in 45 minuten gaar. Weet je nog niet zeker of ie al klaar is? Prik er dan in met een prikker. Als deze er droog uitkomt ben je klaar.

Courgette brownies

Courgette brownies

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu