Courgettini / pasta van courgette met geitenkaas

Courgettini

Recept voor courgettini met geitenkaas en rucola en nog 4 variaties

Soms heb je dat al het goede in het leven bij elkaar komt. Zoals wanneer je het warm hebt in de Outback van Australië en je een ijskoud biertje aangereikt krijgt. Of je al nachten lek gestoken wordt door hordes muggen en er ineens een klamboe hangt. Deze courgettini, pasta van courgette, spaghetti van courgette, spagettini of hoe je het dan ook wilt noemen is zoiets; het is lekker én ik denk dat er geen gezonder avondeten te bedenken is.


Je kunt natuurlijk overdrijven, maar deze courgettini mag oprecht een winnaar genoemd worden. Heb je dit recept geprobeerd en ga je daar helemaal van uit je naadje? Probeer dan ook eens deze groentepasta met een gele curry saus en garnalen, deze pasta van courgette met mango en avocado, deze pasta van courgette met een rode saus en chorizo of dit courgettini recept met garnalen en zelfgemaakte croutons voor een lekkere bite.

Bereiding: 10 minuten max
Oventijd: 20 minuten
Benodigdheden: een oven, een ovenschaal en het is niet verplicht, maar een spiraalsnijder is wel heel handig
Portie: 2 personen

Ingrediënten courgettini

  • 1 courgette
  • 100 gram geitenkaas
  • 1 handje rucola
  • 1 tl Knoflooksletten van Green Gypsy
  • 5 cl olijfolie
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 4 takjes basilicum
  • 1 handje pijnboompitten

eventueel 2 takjes munt

peper & zout

De kruiden

Deze shit gaat in één klap je leven in positieve zin veranderen. Ze zijn pikant, ze zorgen voor sfeer, ze zijn een tikkeltje ordinair en vallen bij iedereen in de smaak; dat moeten Knoflooksletten zijn. Heerlijke knoflookkruiden met een pittig tintje, die bijna elk gerecht kunnen pimpen als je iets meer pit in je leven kunt gebruiken.

Als bonus kun je ze ook nog eens bijna overal overheen gooien; gebruik ze in plaats van knoflook en meer hoef je niet te weten.

courgettini

Bereiding courgettini

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Als je gedroogde zongedroogde tomaten hebt laat je ze even wellen in warm water. Als je zongedroogde tomaten uit een potje op olie hebt, hoef je dit niet te doen.

Ok, nu kun je 2 dingen doen: of je snijdt de courgette zo dun mogelijk, of je haalt de courgette door een pastamachine, je snijdt het met een dunschiller of je gebruikt een ‘spiraalsnijder‘. Deze laatste heb ik en ik kan je zeggen: tip tip tip tip tip!! Let wel op: als je net zo’n spanningsboog hebt als dat ik heb, kan het wel eens zijn dat je een stukje vinger meeneemt, maar het werkt fantastisch! Voor € 20 ben jij trotse eigenaar van dit wonderapparaat (en dit bericht is niet gesponsord).

Ik laat de schil gewoon om de courgette heen zitten, ik was hem alleen. Dan snijd je er dus dunne slierten van en leg je de slierten in een ovenschaal.

Haal de muntblaadjes en de basilicumblaadjes van het stokje af en doe de blaadjes in een hakmachine samen met de olijfolie en de zongedroogde tomaten en hak ze fijn. Voeg daarna de kruiden toe. Als je geen hakmachine hebt is dat geen probleem. Snijd dan de munt, de basilicum en de zongedroogde tomaten heel fijn en meng dit door de olie. Voeg hier wat peper en zout aan toe naar smaak.

Giet de olie over de courgettini heen en roer even de courgettini en de olie door elkaar.

Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven. Na 10 minuten roer je even en plak je er 10 minuten aan vast.

Na 20 minuten in totaal is de courgettini dus klaar. Brokkel wat geitenkaas er overheen en strooi de pijnboompitten en de rucola er over en je bent klaar. Eventueel kun je de pijnboompitten in een koekenpan even roosteren. Hier heb je geen olie voor nodig. Let wel op dat ze niet verbranden, want ze gaan ineens heel hard! Blijf schudden met de pan, zodat ze niet te lang op 1 plek liggen.

Ben je een grote eter? Eet er dan wat kip of een groenteburger naast.

Eet smakelijk:-)

courgettini

courgettini

courgettini

Courgettini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu
Winkelwagen
0