Couscous met blauwe kaas en abrikozen

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Couscous met blauwe kaas

Couscous met blauwe kaas

Helemaal relaxed; voor dit recept heb je maar 1 pan nodig én het is binnen 15 minuten klaar. Precies zoals we ‘m willen. Hulde aan de couscous met blauwe kaas en abrikozen!

Bereiding: 15 minuten
Oventijd: 0 minuten
Benodigdheden: wokpan of koekenpan
Portie: couscous met blauwe kaas voor 2 personen

Ingrediënten couscous met blauwe kaas

300 gram broccoli
een handje gedroogde abrikozen
4 wortels
2 handen amandelschaafsel
100 gram blauwe kaas
150 gram couscous
10 takjes verse basilicum
1 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel Knoflooksletten kruiden van Green Gypsy

olijfolie, peper en zout

Couscous met blauwe kaas

Bereiding couscous met blauwe kaas

Kook wat water in een waterkoker. Leg de couscous in een diep bord (bijvoorbeeld een pastabord of een soepbord) en schenk hier 175 ml kokend water overheen. Na een paar minuten is de couscous zacht geworden. Proef even een beetje, als het nog iets te hard is schenk je er gewoon nog een beetje water overheen.

Pak een wokpan. Doe hier de geschaafde amandelen in, zonder olie, en schud de pan af en toe, zodat het schaafsel niet aanbrandt. Als het amandelschaafsel iets donkerder wordt, is het klaar. Haal het amandelschaafsel uit de pan en leg het op een bord of iets.

Snijd de broccoli en de wortels klein. Bak de nu broccoli en de wortels in wat olie, samen met het komijnpoeder en de Knoflook Sletten (yes, dit bestaat dus).

Voeg na 1 minuut een klein beetje water toe (max 50 ml) en doe de deksel op de pan (of in mijn geval een bord, als je pan niet die features heeft). Laat de groenten op deze manier stomen. Proef na 5 minuutjes of de groenten al beetgaar zijn. Als het nodig is kun je er iets meer water bijdoen.

Ondertussen leg je de couscous op de borden, snijd je de abrikozen in kleine stukjes en gooi je die over de couscous heen en snijd je de basilicum klein. Doe de groenten op het bord als ze klaar zijn, strooi de basilicum en het amandelschaafsel er overheen en brokkel de kaas over de borden.

Doe als laatste wat olijfolie, peper en zout er overheen en deze couscous met blauwe kaas is klaar binnen 15 minuten, met maar 1 pan afwas!

De Knoflooksletten gescoord? Probeer dan ook eens deze kokosrijst met citroengras en edamame of deze linzenburger met harissa mayonaise.

Couscous met blauwe kaas

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu