Geitenkaassalade met bleekselderij

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Anouk (see all)

  Salade met bleekselderij

  Geitenkaassalade met bleekselderij

  Bleekselderij. Het woord alleen al: bleek. Dat kan niet lekker zijn. Zo heb ik er ongeveer 23,5 jaar over gedacht tenminste. Als kind vond ik het ver-schrik-ke-lijk. Ik was altijd degene die lekker zat te vissen in zijn kom met groentesoep, salade, quiche, tomatensoep (waarom bleekselderij in tomatensoep??!), en alles was prima zolang ik maar geen greintje bleekselderij binnenkreeg. Of toch niet?

  De laatste tijd hoorde ik veel over bleekselderij. Bij vriendinnen, maar ook bij kennissen die het samen met worteltjes gebruikten bij een healthy dipsausje. Langzaam maar zeker moest ik er toch echt aan geloven…. Als iedereen het zo lekker vindt, waarom ik dan niet?

  Ik trok de stoute schoenen aan en stak voorzichtig een stengeltje in het dipsausje. ‘Ga ik dit echt eten?’ ging er door mijn hoofd. Het stengeltje was knapperig, en niet eens zo verkeerd van smaak! Ik zag van te voren weer veel te veel beren op de weg, wat totaal niet nodig was geweest. Nu liep ik laatst de biologische winkel binnen en wat was daar in de aanbieding? Juist, bleekselderij! Meteen een bos meegenomen en thuis een lekkere salade gemaakt. Helemaal happy, want dit was weer een kleine overwinning op mezelf!

  Hoe cool ben ik dat ik dit nu eet? Daarom nu ook voor jullie: een recept voor een geitenkaassalade met bleekselderij!

  Geitenkaassalade met bleekselderij

  Dit recept is genoeg voor 4 personen als bijgerecht of voor 2 personen als maaltijdsalade.

  Ingrediënten

  – 1 komkommer
  – 4 grote of 5 kleine stengels bleekselderij
  – 1 appel
  – 160-180 gram geitenkaas
  – 2 handjes verschillende noten (walnoten en pecannoten bijvoorbeeld)

  – eventueel een handje druiven

  Voor de dressing:

  – 4 eetlepels olijfolie

  – 1 eetlepel witte wijn azijn/witte balsamico azijn
  – 1 eetlepel honing/agavesiroop

  Bereiding

  Was de bleekselderij en komkommer goed en halveer de komkommer in de lengte. Haal de zaadlijsten er uit (bijv. met een theelepeltje) en snijdt hem in plakjes. Je krijgt een soort van sikkeltjes. Snijdt de bleekselderij in stukjes en de appel in blokjes. Doe alles bij elkaar in een slakom en pulver hier de geitenkaas door. Maak in een kommetje de dressing en meng dit met de ingrediënten in de slakom. Strooi de nootjes en eventueel de druiven erover en smullen maar!!

  Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
  Menu