Gezonde choco muffins (for peanutbutter lovers!)

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Gezonde choco muffins

Gezonde choco muffins om je vingers bij af te likken

Liefde voor pindakaas (met stukjes noot), altijd liefde voor chocolade en ook dikke vette liefde voor deze gezonde choco muffins met pure chocolade. Because once you go black…

Muffins lijken misschien ongezond, maar dat valt allemaal wel mee. Check de ingredienten en oordeel zelf (ok, een wortel is ‘gezonder’)

Merken pindakaas. Volgens mij kun je daar al een boek over schrijven. Ikzelf vind ‘met stukjes noot’ the bomb. Voor mij hoeft die smerige-één-geheel-pasta niet echt. Maar wist je ook dat er aan sommige merken/soorten pindakaas veel suiker is toegevoegd en aan andere helemaal geen?

Ik zal je natuurlijk niet vertellen wat je wel en niet moet doen, maar ikzelf let hier altijd wel op. In principe hoeft pindakaas alleen maar te bestaan uit pinda’s, wat olie en eventueel een snufje zout. Dan maar even roeren voordat je gaat smeren. Best de moeite dus om het label te lezen voordat je koopt.

Anyways:

Wat heb je nodig nodig voor deze fantastisch lekkere gezonde choco muffins?

75 gram dadels
2 eieren
125 ml amandelmelk
140 gram (spelt)bloem
4 eetlepels pindakaas (met stukjes, je wilt het!)
2 theelepels bakpoeder
50 gram pure chocolade (80%)

Als je nou een echte choco liefhebber bent, kun je hier 100 gram van maken.

oven
muffinblik
muffinvormpjes

Gezonde choco muffins

Bereiding gezonde choco muffins

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Wel de dadels een half uurtje in warm water. Je kunt ook medjoul dadels gebruiken. Dit zijn super zachte zoete dadels die vrij groot zijn. Doordat deze dadels heel zacht zijn, hoef je deze niet te wellen. De dadels die ik heb gebruikt mag niet eens het kleinere broertje heten, dus voor mij zat niet wellen er niet in.

Als de dadels geweld zijn, doe je de dadels, de eieren en de amandelmelk in de blender en maak je er één geheel van.

Doe de (spelt)bloem, de pindakaas en de bakpoeder in een kom en meng het. Doe er nu het natte mengsel bij en meng het met een mixer.

Neem een muffinblik en doe hier gezellige muffinvormpjes in. Schep hier het mengsel in. Vul de muffinvormpjes tot een centimeter onder de rand. De muffins moeten nog rijzen. Breek nu de chocolade in kleine stukjes en verdeel de choco eerlijk over de vormpjes.

Zet de muffins 30 minuten in de oven. Doe de oven tussendoor niet open, dan zakken je muffins als een plumpudding in elkaar. Twijfel je of ze al klaar zijn? Prik er even in met een satehprikker. Als de prikker droog eruit komt, zijn je muffins klaar.

Gezonde choco muffins

Gezonde choco muffins

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu