3 x recepten voor gezonde pepernoten

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Nikki Stronk (see all)

  3 x recepten voor gezonde pepernoten

  3 x recepten voor gezonde pepernoten

  Iedereen kent ze wel; pepernoten, kruidnoten of hoe je ze ook wilt noemen. Missen in de zomer hoeft niet, ze liggen al in juni in de supermarkt. Ze leggen ze ook precies op de plek waar je langs loopt, zo oneerlijk. Soms kan ik zo’n zak echt niet weerstaan en móet ik er gewoon eentje in mijn winkelmandje gooien. Als ik dat ding eenmaal heb opengetrokken kan ik ‘m niet meer wegleggen en voordat je het doorhebt is ineens die hele zak leeg.

  Nu de feestdagen de hoek om loeren wil je natuurlijk zo weinig mogelijk feestdagenkilo’s aan je heupen plakken. Je komt alleen zo moeilijk om al dat lekkers heen. Wil jij minder geraffineerde suikers eten? Maak homemade pepernoten, dan kun je er zelf voor kiezen hoe gezond je ze wilt hebben. No worries, we’ve got you: ik heb 3 gezonde recepten voor pepernoten voor je op een rijtje gezet. Enjoy!

  3 x recepten voor gezonde pepernoten

  Gezonde pepernoten met chili, sinaasappel & choco

  #1. Gezonde pepernoten met chili, sinaasappel & choco

  Voor een gezondere versie van pepernoten ben je bij dit recept zeker aan het goede adres! Deze gezonde pepernoten met chili, sinaasappel & choco zijn zonder toegevoegde suikers. Dit recept is perfect voor als je zin hebt om pepernoten in je mond te stoppen, maar zonder troep binnen te krijgen. Deze winterse pepernoten wil je gewoon lekker op Instagram delen en hier 1000 healthy hashtags bij gaan plaatsen. 😉 Ook kan je er wat pure chocolade overheen doen, om ze te laten smelten op je tong.

  Pepernoten zonder suiker

  #2. Pepernoten zonder suiker

  Nu het wat kouder gaat worden, krijg ik weer zin in pepernoten, speculaas, chocola en eigenlijk alles wat me aan december doet denken. Vaak zitten pepernoten bomvol suikers en hebben ze verder nauwelijks voedingswaarde: in een handje pepernoten zitten al snel 48 calorieën en ze bevatten weinig voedingsstoffen.

  Omdat we ons maar beter kunnen voeden met goede voedingsstoffen (in het kader van healthy lifestyle en ons bikinibody) en in pepernoten vaak bomvol suikers zitten en weinig voedingsstoffen bevatten, kunnen we prima zelf pepernoten zonder suiker maken. Daar is dit recept uitgekomen; pepernoten zonder suiker, deze in heerlijke pepernoten zitten geen toegevoegde suikers.

  Suikervrije pepernoten met havermout

  #3. Suikervrije pepernoten met havermout

  Van deze suikervrije pepernoten met havermout kan jij zorgeloos eten. Met dit recept hoef jij je helemaal niet druk te maken over dat je veel suiker binnen gaat krijgen en kan je blijven genieten van heerlijke én ook gezondere pepernoten. Door de havermout en gember krijgen deze wonderlijke dingetjes een knapperige en pittige twist. Plus punt; ze zijn ook nog een goed voor de spijsvertering ;).

  Heb je (één of allemaal) deze recepten geprobeerd? Stuur ons een foto op onze insta of tag ons in je foto, dat vinden we super leuk om te zien!  @GreenGypsySpices of tag #GreenGypsySpices

   

  Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
  Menu