Havermout met melk (à la appeltaart)

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Debbie (see all)

  Havermout met melk

  Havermout met melk en Stoofpeertjes Mix

  Wake up en ga eens voor iets anders dan yoghurt met fruit of een boterham met pindakaas. The world is out there, and so are you, weet je nog? Zelf maak ik vaak een smoothie als ontbijt, omdat ik vaak om 6 uur al op moet staan en het niet aankan om nóg vroeger het alarm van m’n wekker te horen, maar deze havermout met melk is ook hartstikke snel! Je kunt ‘m bijvoorbeeld zelfs de avond van tevoren al klaarmaken.

  Debbie maakte dit heerlijke recept voor ons. Hij is zo simpel, maar o zo lekker! We geven haar graag het woord:

  Bereiding: 10 minuten
  Benodigdheden: niks bijzonders
  Portie: havermout met melk voor 2 personen

  500 ml halfvolle melk
  130 gram havermout
  1 eL Stoofpeertjes Mix van Green Gypsy Spices
  1 Elstar appel (geschild en in blokjes)
  1 handje rozijnen
  1/2 tl kokosolie
  1 tl honing

  Stoofpeertjes Mix

  Granny style is nog nooit zo hip geweest: met deze kruidenmix maak je de lekkerste stoofpeertjes en heb je in 1 keer het idee dat je je tong in een nostalgische pot zwart-wit poeder hebt gelegd. Lang leve de nostalgie!

  Denk niet teveel binnen de lijntjes: natuurlijk maak je old school stoofpeertjes met deze kruiden (of trek de stoute schoenen aan en ga voor stoofpeertjes met likeur 43), maar gooi het ook door al je baksels, in plaats van kaneel. Denk bijvoorbeeld aan red velvet pancakes, een ontbijtje van gort met fruit, of gooi wat door je bananenbrood.

  Winning team:

  Koriander, sandelhout, steranijs, zoethout, gember, piment, kaneel, karwij, kokosbloesemsuiker, kruidnagel.

  Havermout met melk

  Bereidingstijd havermout met melk

  Op de dagen dat ik moet werken ontbijt ik eigenlijk altijd “even snel” met een boterham of een cracker, maar als ik dan vrij ben… jaaaa dan is het natuurlijk heerlijk om even wat anders te maken!
  Deze keer maakte ik havermout met de lekkere Stoofpeertjes Mix van Green Gypsy Spices en ik kan je vertellen, als je deze smaakbeleving hebt meegemaakt, neem je nooit meer genoegen met een snufje kaneel door je havermout!

  De geur komt je al tegemoet op het moment dat je de melk met de kruiden gaat koken; kaneel, steranijs, zoethout….

  Ik kookte 500 ml halfvolle melk met 1 el Stoofpeertjes Mix. Als de melk kookt gooi je de havermout erbij en laat je deze nog even zachtjes doorkoken. Ik houd van dikke pap, dus ik gebruikte 130 gram havermout, maar als je hem iets dunner wilt kun je 100 gram havermout gebruiken.

  Terwijl de havermout lekker aan het pruttelen was, liet ik een halve tl kokosolie smelten in een pan en voegde de blokjes appel, een halve tl Stoofpeertjes Mix en 1 tl honing toe. Op een laag vuurtje liet ik de appeltjes lekker zacht worden. Ik voegde een handje rozijnen toe en liet deze nog een minuut mee bakken.

  Ik mengde de havermout met de appelstukjes en rozijnen en hield een paar stukjes appel achter voor de garnering.

  De smaak van deze Stoofpeertjes Mix is zo uniek, het doet mij echt denken aan vroeger, aan de tijd dat mijn oma stoofpeertjes maakte, heerlijk!!! Brings back good memories ❤️

  Eet smakelijk!!!

  Liefs Deb X

  Havermout met melk

  Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
  Menu