Hoe maak je pindasaus? Een foolproof recept

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Hoe maak je pindasaus

Hoe maak je pindasaus?

Ik denk dat we het er over eens kunnen zijn dat alles lekker wordt met pindasaus. Maar vergeet alsjeblieft alle kant-en-klare bakjes pindasaus die je ooit in je leven hebt gekocht en gooi al je super powers in deze zelfgemaakte pindasaus, die echt intens makkelijk is. Hoe maak je pindasaus? Gewoon een kwestie van 7 ingrediënten die je waarschijnlijk wel in huis hebt door elkaar gooien en een beetje roeren.

Dat kun je vast wel aan.

Ingrediënten 1 pannetje pindasaus 

1 teentje knoflook
1 kleine ui
1 cm verse gember
1 theelepel Spice it Up! of chilipoeder
2 eetlepels santen (kokoscrème)
2 eetlepels ketjap
200 gram pindakaas (met stukjes noot please)

150 ml water
olie om in te bakken

Bereiding pindasaus

Snijd de knoflook en de ui heel klein. Schil de verse gember en doe deze in de knoflookpers, of sprokkel al je geduld bij elkaar en hak de gember fijn.

Bak de ui, de knoflook en de Spice it Up! of chilipoeder op in genoeg olie op middelmatig vuur. Voeg na 1 minuut de uitgeperste gember toe en de ketjap toe. Bak dit nog 1 minuut mee. Let op dat het vuur niet te hard staat.

Voeg nu de santen (dit wordt ook kokoscrème genoemd), het water en de pindakaas toe. Let op: begin met 100 ml water, bekijk daarna of je meer moet toevoegen. Roer het heel goed door elkaar en blijf roeren totdat de kokoscrème is opgelost in het water.

Laat het geheel op halfhoog vuur staan en roer af en toe, totdat je pindasaus de gewenste dikte heeft.

Mega lekker bij gado gado en met gebakken uitjes er overheen!

Spice it Up!

Spice it Up! is een kruidenmix voor iedereen die wel wat meer pit in zijn of haar leven kan gebruiken. Heb je het idee dat je compleet in het verkeerde land bent geboren? Gooi wat Spice it Up! over een random gerecht en het voelt als thuiskomen.

Spice it Up! is een blend van paprika, chili, peper, zeezout, ui, mosterd en knoflook en kan over bijna elk gerecht gestrooid worden als je het iets pittiger wilt hebben. Marineer bijvoorbeeld garnalen in wat Spice it Up! en knoflook voor de beste pittige garnalen, of strooi wat over je eitje om in één klap van je kater af te komen.

Heb je Spice it Up! gescoord en ga je daar helemaal van uit je panty? Probeer dan ook bijvoorbeeld deze chicken curry met sugar snaps, of deze pasta van courgette met gamba’s.

Hoe maak je pindasaus

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu