Kippige pit (met heel veel groenten) 

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim van Lent (foodiesandgoodies) (see all)

  Kippige pit

  Makkelijk, snel en voedzaam gerechtje op tafel zetten, wat koud zelfs (nóg steeds) heerlijk is? Geloof mij, zoveel groenten heb je haast nooit eerder op je bord gehad (hello leftovers!). En nee, deze smaak overheerst niet. Vult het dan ook wel? Geen twijfel over mogelijk, keihard!
  Kippige pit

  Dit recept is voor 2 personen, maar je kunt het beter voor 4 personen maken en desnoods de volgende dag tussen de middag eten, want dan kom je beter uit met je bloemkool- en broccolirijst.

  Bereiding: totaal max ‘n half uurtje
  Benodigdheden: koekenpan, snijplank
  Portie: voor twee personen

  Ingrediënten

  350 gram kipfilethaasjes (kan ook gewone kipfilet zijn)
  1,5 eetlepels Green Gypsy kruiden: Hoer op de Grill
  200 gram bloemkoolrijst (ik kocht van beide ‘rijst’ een verpakking van 400g, dus heb nog 400 gram over!)
  200 gram broccolirijst
  1 rode ui
  komkommer
  knoflook
  2 bosuien, in ringen gesneden
  bakje snoeptomaatjes
  fetakaas
  rode peper voor nóg meer kleur en pit

  Dressing:

  1 eetlepel mayo, 1 theelepel Sriracha, 1 theelepel honing en een scheutje water.

  Bereiding

  Knip de kip (ja écht! Gebruik wel een schone schaar) in kleine reepjes/stukjes en marineer deze alvast in een schaal met 2 eetlepels olie (ik gebruikte olijfolie) en de ‘Hoer op de Grill’ kruiden.

  Ondertussen snipper je een rood uitje, snijd je de rode peper en snijd je ook de bosuitjes in ringen. Zet deze vast klaar voor de garnering later.
  Chop, chop de komkommer en tomaat in een schaaltje en doe hier de feta blokjes bij (ik gebruikte de versie op olie).
  Roer de ingrediënten voor de dressing samen in een schaaltje.

  Fruit ‘t uitje aan en houd deze even apart, anders wordt deze te snel donker. Gooi de kip in de pan en wanneer deze bijna goudbruin is voeg je de rode peper (indien PIT) toe. Let op, ‘t wordt zo wel een pittige bedoeling . Het uitje mag er nu weer bij.
  In een andere pan bak je de bloemkool- en de broccolirijst en voeg je tegen het einde van de baktijd wat knoflook toe. Ik bakte het ongeveer 10 minuten maar dat hangt helemaal af van de gewenste bite! Peper en zout is totaal niet nodig! (hier kwam ik achter tijdens het eten, top!)
  Hatseflats, gooi wat ‘rijst’ in een mooie kom of op een bord en schep hierop wat lepels van de frisse cheesy salade, leg de kip op dit bedje, dressing erover en besprenkel met de bosui.
  ENJOY!

  2 reacties. Reactie plaatsen

  • Lekker! Ik heb de rode peper achterwege gelaten, de kruidenmix en de sriracha in de dressing waren genoeg. Ik zou in verhouding wat minder kip erin doen. Verder vond ik voor 4 personen deze hoeveelheid wel weinig, daar zou ik niet voldoende aanhebben als maaltijd. Maar lekker! Dit maken we nog wel eens.

  • Bedankt voor je reactie Inge!
   Had je de ingrediënten wel verdubbeld? (Voor 4 personen?) Dit is geschreven voor twee personen. En wat betreft de kip, dat kan zeker! Ik had gewoon de hele verpakking gebruikt vandaar.

   Groetjes Kim

  Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
  Menu