Maiskolf van de BBQ (gekaramelliseerd)

maiskolf van de BBQ

Maiskolf van de BBQ

Deze maiskolf van de BBQ wordt de ster op jouw volgende buurtbarbecue: ze zijn heel simpel om te maken én de kolven worden gekaramelliseerd, waardoor ze nog lekkerder zijn! Hoe meer smaak, hoe beter.

Maiskolven

Na een lange dag op het strand of in het zwembad gespendeerd te hebben, is het een soort traditie om dan even te BBQ’en. Wat vlees, vis en groenten op de grill en genieten van de warme wind en de zon die langzaam ondergaat terwijl je zit te mijmeren wat je zou doen met een winnend Staatslot. Is een BBQ er wel echt eentje zonder maiskolven? You tell me.

Deze maiskolf van de BBQ is smeuïg door de boter en is licht gekaramelliseerd, door de kruiden die erop zitten. Het werkt echt zo rammend simpel: je legt de kolven op de barbecue totdat ze wat bruin kleuren, dan wikkel je ze in aluminiumfolie met wat boter en kruiden en dan leg je ze nog 2 minuten op het rooster. Lekker om het er als een konijn vanaf te knabbelen of om de maïskorrels eraf te snijden en de mais dan door een salade te gooien.

Maiskolf van de BBQ

Maiskolf van de BBQ

Maiskolf van de BBQ

Vergeet alleen maar vlees: deze maiskolf van de BBQ wordt de volgende ster op jouw barbecue!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang BBQ, Bijgerecht

Equipment

  • Barbecue
  • aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 2 maiskolven voorgekookt
  • 2 kleine el Hoer op de Grill kruidenmix van Green Gypsy
  • 2 el roomboter

Instructies
 

  • Leg de maiskolven op de barbecue. Je kunt ze ook door het midden snijden om ze wat makkelijker hanteerbaar te maken.
  • Wacht totdat de maiskolven wat geroosterd eruit zien; dan krijgen ze een knapperig randje.
  • Haal ze dan van de BBQ af en leg ze op een vel aluminiumfolie, het liefste allemaal in een eigen velletje. Leg er wat roomboter op en strooi de kruidenmixen over de maiskolven heen. Vouw het aluminiumfolie dan dicht en leg ze nog 2 minuten op de barbecue, zodat de kolven een beetje kunnen karamelliseren. Vouw ze dan open en je kunt aanvallen.

Hoer op de Grill

Deze kruidenmix is perfect voor het seizoen dat net gestart is, namelijk het BBQ seizoen! Echt mijn favoriete seizoen: zonnetje, wijntje erbij, hapjes… Deze kruidenmix is als een vis in het water dit seizoen! Hoer op de Grill is geschikt voor alles wat je op de grill gooit om lekkerder te maken. Denk aan worstjes, zalm of aardappelen. Als zoet, pittig en fris een trio zouden doen, zou deze kruidenmix eruit komen. Daarom is ie ook zo veelzijdig!

Teveel ideeën in je hoofd, waardoor je even de weg kwijt bent? Laat ons je helpen.

Deze kipnuggets met een krokant laagje, bijvoorbeeld. Met kipnuggets kun je nooit, maar dan ook nooit verkeerd gaan. Ook deze maaltijdsalade met gegrilde kip, pesto en nectarine is fris van smaak, vullend en heel makkelijk te maken.

Hoer op de Grill

maiskolf van de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu
Winkelwagen
0