Mediterrane salade in een jar met korianderpesto

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

mediterrane salade in een jar

Mediterrane salade in een jar

Vergeet boterhamzakjes en old school broodtrommels: voortaan neem jij je lunch mee in een glazen pot. Hoef je alleen nog maar te schudden (of te rennen voor de bus) en klaar. Met deze Mediterrane salade in een jar met korianderpesto, witte bonen, courgettini en blauwe druiven maak jij je collega’s stik jaloers.

Hoewel die broodtrommel wel écht heel gezellig is en die boterhamzakjes veel te praktisch zijn, zou je ook eens buiten de deur moeten kijken want wees nou eerlijk: hoe professioneel zien deze jars eruit? Zo straal je uit dat jij je lunchpauze rete serieus neem en dat er niet te spotten valt met jouw break. Geef iedereen het nakijken als jij hiermee aan komt zetten. Je hebt gelijk je groenten binnen én daar waar de meeste andere salades voor een groot deel uit lucht en water bestaan waardoor je binnen een uur smachtend voor het snoepautomaat hangt, vult deze Mediterrane salade ook echt door de witte bonen, de artisjokharten en de courgettini.

Bereiding: 15 minuten
Oventijd:  optioneel: 15-20 minuten
Benodigdheden: 2 jars en een spiraalsnijder
Portie: 2 personen

Ingrediënten Mediterrane salade in een jar

 • een handje cherrytomaten of 10 zongedroogde tomaten
 • 1 courgette
 • 100 gr artisjokharten in blik, in vieren gesneden
 • 100 gr witte bonen (wij hadden limabonen), gekookt of gewoon uit blik
 • 2 grote handen sla (gemende sla met rucola is een topper als je het mij vraagt)
 • 15 pitloze blauwe druiven, gehalveerd

Voor de korianderpesto:

 • bakje verse koriander à 15 gram
 • 10 gram Parmezaanse kaas
 • 15 gram cashewnoten of amandelen, even opgebakken in een droge pan
 • 1 tl Garlic Heaven
 • een scheutje olijfolie
 • paar druppels citroensap

mediterrane salade in een jar

Bereiding Mediterrane salade in een jar

Je kunt de cherrytomaten even roosteren in de oven (worden ze lekker zoet van!), maar dit hoeft niet. Mocht je all the way willen gaan en die tomaten een jetser van de oven willen geven, dan verwarm je de oven voor op 220 graden. Snijd de cherrytomaten door de helft en leg ze in een ovenschaal. Verdeel er wat olie, peper en zout er overheen en zet ze 15-20 minuten even in de oven. Als je dit teveel werk vindt kun je ook zongedroogde tomaten gebruiken of de cherrytomaten door de helft snijden en direct in de jar gooien.

Ondertussen maak je de korianderpesto door alle ingrediënten door elkaar te mengen met een mixer.

Snijd de courgette in lange reepjes, het liefste met een spiraalsnijder, zodat je courgette pasta krijgt. Het handigste eten straks is wel dat je de courgettini nog een keer doorsnijd, omdat je anders ellenlange rondjes aan het draaien bent met je vork. Mik dan alle ingrediënten in een jar, inclusief de korianderpesto en draai de deksel erop.

Jij bent vandaag hipster proof!

Garlic Heaven kruidenmix

Nooit meer knoflookvingers door deze frisse knoflookkruiden. Maak de lekkerste kruidenboter door een beetje Garlic Heaven te mengen met boter, meng wat door je pasta met garnalen of gooi wat over je pizza’s. Gebruik de kruidenmix in plaats van knoflook voor dat beetje extra in élk van je gerechten.

Winning team:

Knoflook, tijm, oregano, zeezout.

mediterrane salade in een jar

mediterrane salade in een jar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu