Naanbrood met kikkererwten en pompoen // Recept

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

naanbrood met kikkererwten

Naanbrood met kikkererwten

Omdat we eigenlijk allemaal gek zijn op eenpansgerechten: naanbrood met kikkererwten. Het prutje van kikkererwten, linzen en tomaten gooi je in een pan, terwijl de broodrooster ‘m voor je afmaakt met 1 druk op de knop.

Kun jij weer even je Netflix avond fixen.

We zitten op dit moment dus het verst van de herfst verwijderd, wat me dan ook een mooi moment leek om dit heerlijke recept met jullie te delen: een recept voor naanbrood met kikkererwten en pompoen aka een snelle curry met raar brood.

Bereiding: 5 minuten snijden en 25 minuten opbakken
Oventijd: geen
Benodigdheden: een koekenpan en een broodrooster of oven voor het naanbrood
Portie: 2 personen

Ingrediënten naanbrood met kikkererwten

  • 150 gram kikkererwten
  • 150 gram bruine linzen
  • 2 naanbroden
  • 1/4 pompoen
  • 5 tomaten
  • een kleine eetlepel komijnpoeder
  • een kleine eetlepel Love Your Chick van Green Gypsy
  • 40 gram tomatenpuree (zo’n klein blikje)

eventueel:
verse koriander
een kleine theelepel Spice it Up! of chilipoeder

naanbrood met kikkererwten

Bereiding naanbrood met kikkererwten

Was de pompoen, snijd 1/4 pompoen af en verwijder de pitjes. Snijd de pompoen in kleine blokjes en bak deze op met wat olie, samen met de komijnpoeder en de Love Your Chick. Als je ziet dat de pompoen aan gaat bakken, kun je er een klein beetje water bijdoen.

Was de tomaten en snijd de tomaten in kleine blokjes. Voeg ze na 15 minuten toe aan de pompoenblokjes, samen met de tomatenpuree en bak ze nog 10 minuten mee.

Was de kikkererwten en de linzen onder de koude kraan en voeg die nu toe. Deze hoeven alleen maar warm te worden, zeg maar een minuutje. Hier hoef je zeker niet te fanatiek mee te worden.

Doe het naanbrood in de oven of in de broodrooster, schep hier de pompoenzooi naast en garneer met verse koriander.

Klaar!

Love Your Chick

Kipkruiden zullen nooit meer hetzelfde zijn vriendjes en vriendinnetjes. Als jij een keer écht wit spetteren in je leven marineer je je kippetjes in dit kruidenmengsel met een subtiele sparkle van kaneel, strooi je het over je eitje, breng je je soep er perfect mee op smaak of maak je voor de eerste keer in je leven een linzenburger. Of; gooi het over je zoete aardappel frietjes, om te shinen als nooit tevoren.

Gebruik Love Your Chick in plaats van kipkruiden; je zult zien dat ze super veelzijdig zijn, maar door de subtiele sparkle van kaneel weet je niet wat je proeft!

Winning team:

Geelwortel, gember, laos, kaneel, mosterd, koriander, selderij, chili, knoflook, zeezout, ui, peper, paprika, majoraan, tijm, peterselie en oregano.

naanbrood met kikkererwten

Naanbrood met kikkererwten

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu