Nectarine taart zonder suiker

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Nectarine taart zonder suiker

Nectarine taart zonder suiker

Samen met Marike van Oh My Pie hebben we een tof recept voor jullie: een nectarine taart zonder suiker, die echt intens makkelijk te maken is. Laat je niet gek maken door alle Instagram bitches out there: jij maakt met deze unit het mooiste plaatje van het land, dus laat ze maar hastags afvuren totdat ze een ons wegen. Jij gaat voor deze veel te knappe taart, zonder geraffineerde suikers, die je ook nog eens als ontbijt kunt eten én die vet snel klaar is. Jij lust ze rauw!

Tijd technisch zaten we er van tevoren niet helemaal lekker in. Niemand had enig idee wat nou lekker was om te maken en de nachtelijke bezoeken aan Pinterest leverden niet veel meer op dan veel geopende tabbladen de volgende ochtend. De avond van tevoren, toen alle supermarkten allang dicht waren, hebben we de fantastische beaufood als inspiratie gebruikt. Het moest een nectarine kruimeltaart worden, met haar frambozen kruimeltaart als grote inspiratie, want die was snel klaar en foolproof. Volgende dag bleken de nectarines nog rauw in de supermarkten te liggen en zei iets in Marike haar dat de creatie die wij bedacht hadden met de ingrediënten die we gescoord hadden, toch geen winnaar zou zijn.

Tijdens het filmen hebben we de boel dus omgegooid, flexibel als we zijn.

Toegegeven: deze prachtige nectarine taart zou zo in de Kunsthal kunnen hangen. De bodem is een kwestie van ingrediënten door elkaar mengen en het enige wat je dan nog moet doen, is de nectarines fijn snijden, wat eigenlijk ook zo gebeurd is. De sappen van het fruit (als je rijpe nectarines zou gebruiken ja), kan dan heerlijk in de bodem lekken en we hebben een notenkruim als topping gebruikt, wat zorgt voor een bite.

We hebben echt weer in ons broek gezeken van het lachen. Laat onder het filmpje op YouTube jullie reacties maar achter: moeten we vaker met Marike dit soort ongein uithalen?

Bereiding: 20 minuten
Oventijd: 40 minuten
Benodigdheden: bakpapier, een taartvorm, een kom
Portie: 1 nectarine taart

Ingrediënten nectarine taart zonder suiker

 • 300 gr havermeel
 • 100 gr amandelmeel (of je verhoogt de hoeveelheid havermeel naar 400 gr)
 • 300 ml melk (wij hebben kokosmelk gebruikt)
 • 80 gr amandelpasta
 • 30 gr (kokos)olie
 • 2 el Oh My Badass Pie kruidenmix van Green Gypsy Spices
 • 1 tl bakpoeder
 • 1/2 tl baking soda
 • scheutje citroensap
 • flinke scheut honing of ahornsiroop
 • wat noten voor de ‘kruim’

Ingrediënten voor de vulling

 • 400 gr nectarinevlees (gebruik rijpe nectarines)

Oh My Badass Pie kruidemix

Jij bent niet van binnen de lijntjes kleuren. Jij hebt schijt. Jij gaat voor iets nieuws en hebt maling aan de bestaande regels. Daar waar iedereen braaf kaneel gebruikt voor alles wat zoet is, ga jij voor iets anders. Iets waardoor je over een jaar nog weet wat je gegeten had die dag. Oh My Badass Pie is een 100% pure kruidenmix, die je gebruikt zoals je kaneel ook zou gebruiken. Je gooit het dus in zoete baksels zoals koekjes, bananenbroden, cakes en je granola, om het op smaak te brengen zonder dat je daar suiker voor nodig hebt (maar dit kun je natuurlijk altijd toevoegen). Je gaat niet voor die bekende smaak, maar proeft carobe (een soort cacaopoeder). Je proeft sinaasappel. Je proeft rozenblaadjes. Je proeft anijs. Iets fris zoals kardemom. Je wordt gek en beseft hoe mooi het leven eigenlijk is.

Winning team:

Kardemom, carobe, sinaasappel, bijenpollen, steranijs, anijs, piment, koriander, kruidnagel, rozenblad en peper.

Nectarine taart zonder suiker

Bereiding nectarine taart zonder suiker

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klik een bakpapiertje onderin de taartvorm en vet de randjes in. Mix de citroensap en de baking soda in een glas en laat het borrelen. Gooi dan dit, plus de rest van de ingrediënten voor de taart zelf in een kom en mix het. Gooi dan de hele inhoud van de kom in je taartvorm en maak de bodem goed glad.

Snijd dan de nectarines in dunne schijfjes. De buitenkant van de taart kan uit dikkere schijfjes bestaan (grote halen, snel thuis, je kent het), maar de binnenkant moet wel wat dunner gesneden worden, want je moet ze zeker aan de binnenkant wel kunnen buigen.

Leg dan, als een echte foodblogger, de nectarineschijfjes op de bodem, van wat dikker naar steeds dunner, totdat je in het midden uitkomt.

Zet de taart zo’n 40 minuten in de oven.

Je kunt de noten voor het ‘kruim’ rauw op de taart gooien, dat hebben wij gedaan. Er was een dingetje aan de happening met tijdsnood (ik zie een rode draad). Lekkerder is om de noten even in de oven te gooien met wat honing. Daarvoor hak je de noten grof. Leg de noten dan op een bakpapiertje en schep daar honing overheen en meng het even (netter is het om in een kommetje te roeren, maar dan heb je weer afwas). Schuif je noten dan zo’n 10 minuten bij je taart in de oven op dat bakpapiertje, maar vergeet niet tussendoor even te roeren en om te scheppen, je kent het wel.

Nectarine taart zonder suiker

2 reacties. Reactie plaatsen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu