Oosterse salade dressing met mango en cashew

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Oosterse salade dressing

Oosterse salade dressing

Wuif kant-en-klaar voor altijd vaarwel: als je deze Oosterse salade dressing geproefd hebt, weet je dat er nog een wereld naast de dressings uit een plastic fles bestaat. Jij dacht dat je geen fan was van salades, maar dat kwam door die treurige wereld waarin je verzeild was van net-niet en voor geprepareerde troep. Deze dressing maak je snel klaar met wat olijfolie, mango en cashewnoten, waardoor je elke salade naar een hoger niveau tilt.

Deze Oosterse salade dressing is lekker over rauwkost, bij noedels, bij een rijstsalade of door een simpele salade met bijvoorbeeld geitenkaas of garnalen. Eigenlijk op elk moment dat jij klaar bent met zo’n laffe caesar dressing of kant-en-klare zooi van de supermarkt, kun jij je vergrijpen aan zo’n joekel dressing als deze.

Zal je leven een stuk leuker maken, of in ieder geval lekkerder. Beloofd.

Bereiding: 5 minuten
Oventijd: geen
Benodigdheden: een staafmixer
Portie: Oosterse salade dressing voor 2 personen

Ingrediënten Oosterse salade dressing

  • 10 el olijfolie
  • een handje cashewnoten (als je rauwe hebt, moet je deze even opbakken in een droge koekenpan)
  • 1 el limoen- of citroensap
  • 1 el sojasaus
  • 1/4 mango
  • 1 tl Spice it Up! kruiden van Green Gypsy
  • evt 2 el mirin (kun je gewoon halen bij de supermarkt, als je dit niet hebt doe je een extra el citroensap erbij)

Bereiding Oosterse salade dressing

Als je rauwe cashewnoten hebt gebruikt voor dit recept, is het lekker om de noten even op te bakken in een droge koekenpan. Blijf wel opletten, want de noten branden snel aan en daar wordt je dressing niet heel veel lekkerder van.

Meng dan al je ingrediënten door elkaar en mix er een gladde mix van met een staafmixer.

Super lekker om wat groenten op te bakken en door noedels te mengen. Gooi dan deze saladedressing er overheen, samen met wat (vega) kipstukjes en pinda’s en klaar ben je!

Spice it Up! kruiden

Spice it Up! kruidenmix is een mix voor iedereen die toe is aan wat pit in zijn/haar leven. Je gebruikt het in plaats van chilipoeder, maar dan 2.0. Denk aan je gamba’s marineren in wat olijfolie met deze 100% pure kruidenmix zonder e-stoffen, denk aan wat extra pit door je pasta, door een taugé salade, door een curry, maak er binnen 5 minuten gado gado wraps van of gooi wat heel simpel over een eitje. Of gebruik de kruidenblend in een dressing zoals hier.

Winning team:

Paprika, chillies, zeezout, peper, mosterd, uien en knoflook.

Oosterse salade dressing

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu