Pancakes met pindakaas en hagelslag

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Anouk Goedgebuur (see all)

  Pancakes met pindakaas en hagelslag

  Pancakes met pindakaas en hagelslag

  Chocoholic zijn is peanuts met deze pancakes met pindakaas en hagelslag! Kunnen we jou wakker maken voor M&M’s uit de gele zak, of een boterham met pindakaas en hagelslag? Blijf vooral liggen en leef je stoutste droom: deze stack! PS: glutenvrij, bomvol vezels, laag in koolhydraten en met een sky-high eiwitgehalte. Ja, ja, we weten het (kijk ondertussen nog eens naar die foto). Het is bijna te stapelgek voor woorden dat deze pancakes onder de noemer ‘verantwoord’ vallen.

  Om van dit recept een groot succes te maken, is beschikking over onze Livin’ la Vida Choca essentieel. Deze mix schreeuwt ‘choco’, maar dan beter. Om helemaal loco te worden van deze blend, hebben we naast cacaopoeder ook specerijen toegevoegd. En een heel klein beetje kokosbloesemsuiker, voor een zoetje.

  Voorbereiding: 15 minuten (5 minuten voorbereiden, 10 minuten wachten)
  Bereidingstijd: 20 minuten
  Benodigdheden: een standmixer met kom (of een mixer en een mengkom), nog een mengkom, een zeef, keukenweegschaal, koekenpan (anti-aanbaklaag is een pre), eetlepel, spatel en een warmtebron.

  Ingrediënten pancakes met pindakaas en hagelslag

  • 4 eieren (op kamertemperatuur)
  • 28 gram kokosmeel (dit neemt heel nauw)
  • 10 gram Livin’ la Vida Choca van Green Gyspy Spices
  • 2 gram wijnsteenbakpoeder
  • 2 gram psylliumvezels (dit neemt ook heel nauw)
  • snufje zout
  • je favoriete pindakaas
  • je favoriete hagelslag (of cacao nibs)
  • poedersuiker (optioneel!)

  Livin’ la Vida Choca

  Ja, wat moeten we hierover zeggen? Het is chocolade, maar dan zonder de calorieën. Het is cacao, maar dan met veel extra’s. Het is zo erg je stoute droom, dat je dit zelfs door je ontbijtje kunt gooien!

  Wij maken er graag een chocolade smoothie bowl mee, of chocolade granola met pinda’s of bijvoorbeeld chocolate chip cookies met karamel.

  Winning team:

  Gember, nootmuskaat, kaneel, cacao en een heel klein beetje kokosbloesemsuiker.

  Banner Livin la Vida Choca

  Bereidingswijze pancakes met pindakaas en hagelslag

  Zeef het kokosmeel boven een kom (kill alle klontjes!), voeg Livin’ la Vida Choca, wijnsteenbakpoeder, psylliumvezels en het snufje zout toe en meng alles goed door elkaar.

  Doe de eieren in de kom van de standmixer (of in een mengkom) en klop deze tot de massa dik en licht van kleur is.

  Voeg de droge ingrediënten toe aan de dikgeklopte eieren, meng het goed door elkaar en laat dit 10 minuten staan (Nee, écht niet overslaan! Het vocht van de eieren hebben de tijd nodig om de kokosmeel en psylliumvezels op te nemen.).

  Smeer de koekenpan in met (kokos)olie, zet deze op het vuur en laat de pan op hoog vuur gloeiend heet worden.

  Nét voordat je de pancakes gaat bakken, zet je het vuur laag. Schep met een eetlepel kleine hoeveelheden beslag in de pan. Wacht tot er kleine luchtbelletjes aan het oppervlak ontstaan en keer ze om met een spatel. Wacht tot ze gaar zijn en leg de gebakken pancakes apart. Zet opnieuw het vuur hoog, verwarm de pan tot deze gloeiend heet is, zet het vuur weer laag en voeg het beslag toe. Zo ga je door tot al het beslag op is.

  Stapel de pancakes (of niet, maar het ziet er zo leuk uit), en decoreer met pindakaas, hagelslag (of cacao nibs) en poedersuiker.

  Pancakes met pindakaas en hagelslag

  Pancakes met pindakaas en hagelslag

  Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
  Menu