Peren in bladerdeeg met rozijnen en pecannoten

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Debbie (see all)

  Peren in bladerdeeg

  Peren in bladerdeeg

  Man, ik wist helemaal niet dat dit zo makkelijk kon zijn! Ik dacht dat zoiets dus de hoogste staat van ‘ingewikkeld’ zou bereiken, maar dit was dus echt binnen 5 minuten geregeld. Steef en ik zijn eruit: álles in bladerdeeg is lekker. Deze peren in bladerdeeg hebben we vet lekker op smaak gebracht met Stoofpeertjes Mix (dé kruidenmix voor je peren), hij heeft een bite door de noten en bij elke hap heb je een verrassing door de rozijnen.

  We hebben voor het eerst een soort ‘vlog-achtig ding’ gemaakt voor mijn eigen kanaal. Wat vinden jullie ervan? Vinden jullie het leuk om wat achter de schermen te zien en dat we dat daar posten? Of liever toch liever alleen maar knappe food video’s? Op het YouTube kanaal van Green Gypsy hebben we alleen maar knappe video’s (is de bedoeling), dus als je dat liever hebt kun je je beter daar abonneren;-) Let me know wat jullie gedachten zijn! Ik had deze met mijn telefoon gefilmd, maar zag wel al gelijk dat dat niet heel best was… Volgende keer dus even wat anders verzinnen.

  Ik kan natuurlijk helemaal niet in jullie jeugd kijken, maar ik kreeg altijd op maandag uit school een appelflap. Ik ging dan samen met een vriendinnetje langs het werk van mijn moeder en daar had ze er altijd 2 voor ons klaarliggen. Nu vind waarschijnlijk iedereen iets van een appelflap, maar ik heb er in ieder geval warme herinneringen aan! Nu hebben Debbie en Yvon peren in bladerdeeg voor ons gemaakt. Ik dacht dat het heel ingewikkeld zou zijn, maar het is vet makkelijk om te maken! Eigenlijk is het niets meer dan peren lekker op smaak brengen en die in bladerdeeg gooien en ze even afbakken.

  Super makkelijk dus voor een verjaardag, als toetje of om lekker op de zondag (of dus dan toch die maandag) te eten. Thanks Debbie & Yvon! Komen ze:

  Bereiding: 5-10 minuten
  Oventijd: 20-25 minuten
  Benodigdheden: een oven, een bakpapiertje
  Portie: 8 ‘flappen’

  Ingrediënten peren in bladerdeeg

  2 conference peren, geschild en in blokjes gesneden
  8 plakjes bladerdeeg
  1 el Stoofpeertjes Mix van Green Gypsy Spices
  1 el suiker (wij hadden kokosbloesemsuiker, maar anything will do)
  1 handje rozijnen
  1 handje pecannoten, in kleine stukjes gebroken
  1 ei

  Stoofpeertjes Mix

  Als de kerstman zou weten hoe gruwelijk lekker dit was, zouden we ‘m nooit meer wegkrijgen. Als ie dan ook nog eens zou doorhebben dat je deze kruidenmix echt perfect het hele jaar door door je yoghurt, granola, bananenbrood en koekjes zou kunnen gooien, zou hij ons 365 dagen per jaar verblijden met z’n aanwezigheid, zelfs in de zomer  in z’n zwembroek. Dan zou het net zo’n epidemie worden als Dries Roelvink in z’n gele exemplaar.

  Laten we het dus even onder elkaar houden.

  Winning team:

  Koriander, sandelhout, steranijs, zoethout, gember, piment, kaneel, karwij, kokosbloesemsuiker, kruidnagel.

  Stoofpeertjes Mix

  Stoofpeertjes kruiden

  Bereiding

  Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven) en leg 8 plakjes bladerdeeg op een bakpapiertje en laat ze ontdooien (dit gaat vrij snel).

  Meng de blokjes peer met de rozijnen, pecannoten, suiker en Stoofpeertjes mix van Green Gypsy Spices. Vul de plakjes bladerdeeg met een flinke schep peren mix en vouw ze dicht.

  Scheidt dan de eierdooier van het eiwit, klop het eigeel met een paar drupjes water op en smeer de bladerdeeg flappers in.

  Strooi nog een klein beetje suiker en Stoofpeertjes mix boven op de flappers voor wat uiterlijk vertoon en zet ze voor 20 à 25 minuten in de oven. Laat de flappers iets afkoelen voordat je je tanden er in zet, wat heel lastig zal zijn, want ze ruiken echt goddelijk als ze uit de oven komen!

  Yvon is altijd heel goed met zoete baksels en creaties; zij heeft altijd wel iets lekkers en verrassends voor bij de koffie, heerlijk!
  Daarom ga ik ook altijd zo graag bij haar thuis aan de koffie, want bij mij krijgt ze gewoon een voorverpakt koekje uit de supermarkt… ;-P
  Zo kwam ze ook met dit geweldige idee van de peren flappers en wat zijn ze goed gelukt. De Stoofpeertjes Mix kwam in deze lekkernij zo goed tot zijn recht, wat een geweldige warme smaak, helemaal met het natte herfstweer dat we nu hebben.
  Ook de volgende dag zijn ze nog heerlijk, maar geloof mij… grote kans dat ze dan al op zijn!!! 🙂

  Eet smakelijk!!!

  Liefs Yvon en Deb

  Volg je ons al op Instagram of Facebook? Doe even, dan hoef je nooit meer een recept te missen;-)

  Peren in bladerdeeg

  Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
  Menu