Pittige knoflookgarnalen uit de wokpan

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)
Knoflookgarnalen

Pittige knoflookgarnalen uit de wokpan

Man, deze pittige knoflookgarnalen uit de wokpan zijn de beste garnalen ooit! Ze zijn binnen 5 minuten klaar (omdat ze dus uit de wok komen en niet uit de oven), zijn heerlijk naast wat brood en een salade en ze doen precies wat knoflookgarnalen moeten doen: ze zijn pittig en je gaat ervan uit je mond stinken

Je kunt natuurlijk je knoflookgarnalen in de oven klaarmaken. Dat is een manier die het meeste gebruikt wordt. Dat is echt een prima methode om deze pittige stinkerds klaar te maken, maar als je een wok gebruikt, zijn ze klaar binnen 2 minuten en heb je minder olie nodig. Veel sneller en beter dus!

>Het lekkerste is wel als je de garnalen een half uurtje van tevoren marineert. Mocht je die tijd niet hebben is het ook geen probleem om dit over te slaan, maar kunnen de smaken minder goed in de garnalen trekken.

Het is super lekker om deze pittige knoflookgarnalen te eten naast een broodje (je kunt je brood heerlijk in de olie dopen!) en een frisse salade. Wil je meer kunnen dippen? Voeg dan meer olie toe.

Bereiding: 5 minuten (plus 30 minuten marineren als je de tijd hebt)
Oventijd: geen
Benodigdheden: een wokpan
Portie: pittige knoflookgarnalen voor 2 personen

Ingrediënten pittige knoflookgarnalen

  • handje rauwe garnalen
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 el Spice it Up! kruiden van Green Gypsy
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje Sriracha (of chilisaus) (zo’n 2 theelepels)
  • snufje zout
  • evt wat verse peterselie

Spice it Up! kruiden

Deze kruidenmix is voor iedereen die wel wat pit in zijn of haar leven kan gebruiken. Het is pittig, maar er zit meer bij: hij is kruidig en verrassend. Je kunt alles wat je wilt pittiger maken: maak er een chicken curry mee, gooi wat over je eitje, of maak een gado gado wrap (deze is binnen 5 minuten klaar!).

Winning team:

Paprika, chillies, zeezout, peper, mosterd, uien en knoflook.

Garnalen uit de wokpan

Bereiding

Pers de teentjes knoflook of snijd ze fijn en gooi ze in een kommetje.
Gooi hier een flinke scheut olijfolie bij, de Spice it Up! kruiden, de Sriracha en de garnalen en laat dit geheel , als je de tijd hebt, een half uurtje marineren.

Daarna zet je een pan op het vuur en verwarm je daar wat olie in. Schep dan de garnalen uit de kom en bak ze tot ze roze zijn. Je laat dus het grootste deel van je marinade in het kommetje zitten. Als de garnalen bijna klaar zijn, gooi je de marinade erbij en verwarm je het zo’n 20 seconden mee.

Garneer je garnalen met wat zout en eventueel wat peterselie. Lekker om wat brood in de marinade te dippen of maak bijvoorbeeld deze salade met de garnalen.
Pittige knoflookgarnalenPittige garnalen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu