Pizza met geitenkaas, vijgen en balsamico

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Pizza met geitenkaas

Pizza met geitenkaas

Hè get, wat kan een pizza lekker zijn! Ben ik even voor zeg: je kunt erop gooien wat je wilt, kwestie van afbakken en klaar en je hebt weinig afwas. Weinig meer voor nodig dan mij enthousiast te krijgen. Normaal ken je een pizza natuurlijk van z’n rooie broertje, dat betekent met tomatensaus, maar in deze pizza met geitenkaas, vijgen en balsamico azijn is geen tomaat te bekennen. Verandering van spijs doet eten zeggen ze.

Bereiding: 5 minuten
Oventijd: zo’n 10-12 minuten
Benodigdheden: een oven
Portie: pizza met geitenkaas voor 2 personen

Ingrediënten pizza met geitenkaas

  • 2 pizzabodems (ik had met bloemkool, maar kijk even wat je doet)
  • een klein bakje kastanje champignons, in plakjes gesneden
  • een kwart courgette, in plakjes gesneden
  • 100 gr geitenkaas
  • 150 gr cottage cheese
  • 2 handen rucola
  • 1 grote el Orgasmic Herbs kruidenmix van Green Gypsy
  • 3 vijgen
  • wat balsamico azijn

Pizza met geitenkaas

Bereiding

Verwarm de oven voor volgens de gebruiksaanwijzing.

Meng de geitenkaas met de cottage cheese en de Orgasmic Herbs door er met een vork lekker in te prikken. Smeer dan het mengsel uit over de pizzabodems.

Beleg de pizza’s dan met de courgette en de champignons. Snijd de vijgen in kleine stukjes en leg deze er ook op. Bak de pizza af volgens de gebruiksaanwijzing. Als ie klaar is leg je er wat rucola op en besprenkel je wat balsamico azijn erover.

Zo simpel kan het zijn!

Orgasmic Herbs

Er was eens een prins. Hij zocht een prinsesje, maar het wilde niet lukken. Hij had de plaatselijke kroeg al geprobeerd, had avonden achter elkaar de straten afgestruind en had al aanplakbiljetten laten ophangen op druk bezochte plaatsen, maar toch stond de telefoon niet roodgloeiend.

Sterker nog: hij had z’n oude iPhone opgeladen en deed daar al 3 dagen mee. Dan weet je hoe weinig er gebeurde op het netwerk van de prins.

Die zielige bedoeling ging zo een tijdje door, totdat een lakei opmerkte hoe slecht de prins eigenlijk wel niet in z’n velletje had. De lakei besloot het heft in eigen handen te nemen en installeerde Tinder. Hij maakte een paar mooie foto’s van de prins als deze niet keek, met name als hij op een boot zat met zonsondergang, een puppy vast had of net op een hoge berg zoals de Tafelberg stond. Dit wierp al vrij snel z’n vruchten af: een leuk prinsesje had gereageerd.

De lakei was helemaal in z’n nopjes en besloot de deal eigenhandig te sluiten. Het prinsesje had wel oren naar de situatie, maar er was één probleempje: ze genoot er niet echt van. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Ze had al wat populaire tutorials bekeken, maar toch zat er niet echt schot in de zaak en had ze nog nooit een spetterend hoogtepunt bereikt, wat haar onzeker maakte. De lakei ging het dorpsplein op om eens wat rond te vragen. Hij kon dit toch geen dealbreaker laten zijn?! Wat bleek: het prinsesje was niet de enige bij wie het niet helemaal wilde lukken. Wat vrouwen uit het dorp hadden er ook last van gehad in het verleden.

“Maar waarom kijken jullie dan allemaal zo tevreden?!” vroeg de lakei hen. Nou, dat wilden de dames hem wel vertellen, als niemand luisterde dan.

Wat bleek? De dames hadden stuk voor stuk ook niet lekker in hun vel gezeten: ze keken teveel op Instagram waardoor ze het idee hadden dat iedereen een leuk leven had, behalve zij. Ze waren in de war door het vele gebruik van Photoshop in tijdschriften. Ze hadden de sale misgelopen. Het was een optelsom tegenslagen.

Totdat ze een potje Orgasmic Herbs hadden gekregen van de heks in het bos, die ze al een tijdje volgde op social media en doorhad dat er te weinig activiteit was. Dit was een veelzijdig en spetterend mengsel, waardoor je iets meer ‘go with the flow’ kreeg. Mensen die dit mengsel gebruikten konden zich gewoon helemaal laten gaan en inderdaad. Ze zaten niet meer vast in een keurslijf, maar gooiden het over wat ze maar wilden: over krieltjes, over vis, in pastasauzen, in wraps, over een eitje, alles. Ze waren hun rem kwijt. Ze kwamen erachter dat ze zich niet in een hokje moesten laten duwen en lieten alle regeltjes vanaf toen gaan.

Nou, voor die € 5,85 kon de lakei dat niet laten gaan toch?

Hij bestelde direct een potje en bracht het naar het prinsesje, precies een week voor de eerste date. Om in detail te treden wat daarna gebeurde zou te ver gaan, maar de resultaten waren spectaculair: het prinsesje verscheen huppelend op de eerste date en ik kan je vertellen: ze leefden nog lang en héél gelukkig.

Voor de geïnteresseerden, dit was het recept voor hun gelukkige huwelijk:

Majoraan, paprika, oregano, uien, basilicum, rozemarijn en tijm.

Ga bijvoorbeeld, net als de vrouwen uit dat dorp, voor een witvisje uit de oven met Orgasmic Herbs, of voor rijst met kip, courgette en verse munt.

Pizza met geitenkaas

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu