Pompoencake met witte chocolade // Recept

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Pompoencake met witte chocolade

Kruidige pompoencake

Pompoen hoort echt bij dit koude natte weer (op het moment dat ik dit schrijf hebben we vrij veel last van El Niño, misschien is het alweer 30 graden als ik deze post publiceer). Net zoals sinterklaas, veel te dikke jassen waardoor je meer weg hebt van een Michelin poppetje en hele dagen in bed Netflix kijken bij dit weer horen. Dus deze kruidige pompoencake met witte chocolade is zowel een guilty pleasure als een prima tussendoortje.

Ook leuk om te weten: dit recept voor kruidige pompoencake heb ik eigenlijk gemaakt voor Halloween, maar door een wel heel slechte planning vanuit mijn kant staat ie dus op 21 november online (in plaats van 31 oktober, wijsneuzen).

Wat heb je nodig voor 1 pompoencake?

200 gram pompoen
3 eieren
50 gram amandelmeel
100 gram speltmeel
4 grote dadels
100 gram witte chocolade
2 theelepels bakpoeder
1 eetlepel Pumpkin Spice Mix van Green Gypsy

cakevorm

Pompoencake met witte chocolade

Hoe maak je het recept?

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Was de pompoen en hak hem dan fijn met een hakmachine. Als je dit niet hebt kun je de pompoen ook in de blender doen. Je hoeft de schil er niet vanaf te halen, dat is alleen maar teveel werk. Als je het met de blender wilt doen, wacht je even met deze stap.

Pak een hamer of iets anders waar je je agressie mee kunt uiten en sla op de chocolade (deze zit nog in de verpakking). Op deze manier krijg je de chocolade snel en effectief fijn.

Doe nu de eieren en de dadels in de blender en maak ze tot een puree. Als je geen hakmachine had voor je pompoen voeg je ook de pompoenstukjes hieraan toe.

Voeg in een kom de amandelmeel, de speltmeel, de bakpoeder, de chocolade, de Pumpkin Spice Mix en eventueel de gehakte pompoen toe en roer het even door elkaar. Voeg nu het natte mengsel met de eieren toe en mix het met een mixer goed door elkaar.

Doe nu de cakevorm 30 minuten in de oven.

Twijfel je of de cake al klaar is? Prik er dan even in met een satéprikker. Als deze er droog uit komt, is je cake klaar.

Ben je gek op dit soort tussendoortjes? Probeer dan ook eens dit hartige bananenbrood met noten, ook heerlijk voor dit koude weer. Kun je gelijk weer aan de slag met Pumpkin Spice Mix!

Pompoencake met witte chocolade

Pompoencake met witte chocolade

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu