Pompoenwafels van boekweitmeel

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Hedwig Cools (see all)

  Pompoenwafels van boekweitmeel

  Pompoenwafels van boekweitmeel

  Om je dag gezond & energiek te starten, als tussendoortje of 4-uurtje, of gewoon omdat je er zin in hebt! Elke reden is goed om deze pompoenwafels van boekweitmeel te maken! Ze zijn licht verteerbaar én zo krijg je bij je ontbijt gelijk groenten binnen.

  Bereiding: 15 minuten
  Benodigdheden: wafelijzer, keukenweegschaal, maatbeker, blender.
  Baktijd: 4 minuten per 2 wafels
  Portie: 12 wafels

  Ingrediënten pompoenwafels van boekweitmeel

  260 gr gestoomde of gekookte pompoenblokjes
  200 gr boekweitmeel
  200 ml amandelmelk
  4 eieren
  1 afgestreken el bakpoeder
  1 el honing
  1 el kokosolie
  1 el Pumpkin Spice Mix van Green Gypsy Spices

  Pumpkin Spice Mix

  Pumpkin Spice Mix is voor iedereen die van bakken houdt, maar die nieuwsgierig is naar MEER. Ben jij ook niet iemand die elke dag dezelfde route naar huis wil fietsen? Die niet elke week in hetzelfde bruine café afspreekt met dezelfde vrienden om weer hetzelfde te bestellen? Die niet heel z’n leven al uitgestippeld wil hebben?

  Pumpkin Spice Mix is er voor iedereen die wel eens iets anders wil dan die eeuwige kaneel. Hij is warm, zoet, kruidig en past in élk baksel, of we het nu hebben over pancakes, koekjes, granola, Pumpkin Spiced wafels met een cashew frosting of pompoenwafels, zoals hier.

  Winning team:

  Kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier.

  Bereiding

  Schil en stoom of kook de pompoenblokjes gaar in 10 minuten. Doe deze samen met de overige ingrediënten in de blender en mix tot een glad geheel.

  Laat je wafelijzer warm worden en giet er een beetje arachide olie op. Bak de wafels voor 4 minuten goudbruin en leg ze op een rooster. Ga zo door totdat het deeg op is.

  Deze wafels zijn lekker met yoghurt en vers fruit of met gesmolten chocolade en gehakte noten en natuurlijk zeker ook met een grote toef slagroom, of laat je fantasie gewoon vrij!

  Pompoenwafels van boekweitmeel
  Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
  Menu