Preisoep met verse bieslook en crème fraîche

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Anouk (see all)

  Zelfgemaakte preisoep

  Preisoep met verse bieslook en crème fraîche

  Wat een ellende… Van dit vieze weer gaan mijn nekharen recht overeind staan. Ik heb zelfs mijn warme schapenwollen slofjes alweer uit de kast gehaald. Die gaan aan zodra ik uit bed stap en gaan pas weer uit als ik met beide voeten in bed lig! Om jullie ook een beetje op te warmen heb ik een recept voor een heerlijke preisoep!

  Wat heb je nodig voor een pan preisoep met verse bieslook en crème fraîche?

  • 2 grote preien of 3 dunne/kleine
  • 200 gram vastkokende aardappels
  • 2 groente- of kippenbouillonblokjes (liefst van Healthy Planet of Zonnatura, hier zitten geen smaakversterkers in!)
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • verse bieslook
  • olijfolie of kokosolie

  Aan de slag

  Snijd het donkergroene gedeelte van de prei af en gooi weg. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Houdt van 1 prei het lichtgroene gedeelte apart. De aardappel(s) schil je en maak hier blokjes van 1×1 cm van. Verwarm in een soeppan wat olijf-/kokosolie en fruit hier de prei in tot deze glazig is. Doe de aardappelblokjes erbij. Voeg 750 ml (voorgekookt) water toe en de 2 bouillonblokjes.
  Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur. Schep 2 eetlepels crème fraîche door de soep en roer even zodat het smelt. Prik voor de zekerheid nog even met een vork in een aardappelblokje en als deze zacht is kan je het geheel gaan pureren met de staafmixer. Maak alles goed fijn! Als de soep erg dik is kan je nog extra (warm) water toevoegen. Ik moest nog ongeveer 200 ml water toevoegen voor ik de juiste dikte had. Let op dat je niet in een keer een plens water erbij gooit, zodat het te dun wordt! Beetje bij beetje dus.

  Voeg vervolgens wat witte peper naar smaak toe. Als je de soep direct serveert kan je de verse bieslook en overgebleven lichtgroene prei er ook meteen door doen, dit geeft een lekkere bite aan de soep. Bon appétit!

  Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
  Menu