Pumpkin Pie Bliss Balls met pindakaas

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Pumpkin Pie Bliss Balls met pindakaas

Pumpkin Pie Bliss Balls met pindakaas

Vriendjes en vriendinnetjes, de tijd van de Liga is voorbij. Je wordt als paria beschouwd als je aan magnetronmaaltijden doet en je mag niet meer meedoen als je uit pakjes en zakjes kookt. Welkom in het tijdperk van de bananenbroden, chiapuddingen en bliss balls. Dat laatste is niks meer dan een interessant woord voor bij elkaar geprakte ingrediënten AKA een heerlijk tussendoortje wat je snel maakt, gezond is en makkelijk meeneemt voor onderweg. Vandaag: Pumpkin Pie Bliss Balls met pindakaas.

Omdat het veel leuker is om af en toe samen te werken, heeft Hanne van Miss Havermout een recept voor ons gemaakt voor Pumpkin Pie Bliss Balls met pindakaas die je intens makkelijk zelf maakt:

Hoi hoi, ik ben Hanne, maar misschien ken je me wel als Miss Havermout. Een aantal jaar geleden ben ik mijn blog Miss Havermout begonnen om mijn liefde voor haver te delen met de rest van Nederland. Toen ik op kamers ging wonen belandde er ooit een pak havermout in mijn mandje. Waarschijnlijk omdat het lekker goedkoop was. Ik maakte er een kommetje pap van en ik was verkocht. Sindsdien eet ik elke dag havermout.

Niet iedereen snapte mijn liefde voor havermout, ik kreeg allerlei woorden naar mijn hoofd gesmeten: ‘Het is net een bak cement”, “Ieeeww het lijkt wel kots”, “Havermout, dat is toch gewoon paardenvoer”. Kortom, er waren nog een hoop mensen die ervan overtuigd moesten worden dat haver(mout) wél lekker is. Dus ik heb het mijn persoonlijke missie gemaakt om iedereen te laten zien hoe je dat bakje pap wél lekker maakt. Naast recepten met havermout, vind je trouwens ook andere lekkere, gezonde en gemakkelijke recepten op mijn blog.

Een favoriet recept met havermout heb ik niet. Dat wisselt per dag. In de zomer eet ik graag koude havermout met vers rood fruit en in de winter eet ik graag een warm havermoutje met koekkruiden en pompoen. Dat laatste havermoutje inspireerde me om deze lekkere snack te maken: Pumpkin Pie Bliss Balls. Ik gebruikte hierin de ‘Pumpkin Spice Mix’ van Green Gypsy Spices. Van die warme smaak krijg ik meteen een ultiem herfstgevoel. Ik combineerde de kruiden met pompoen, pindakaas en natuurlijk havermout. Even mixen, rollen en je hebt een lekkere snack. Perfect bij de koffie in de ochtend of om die vier-uur-middagdip mee te verslaan.

Ben je benieuwd naar nog meer recepten met (of zonder) havermout, neem dan vooral eens een kijkje op mijn blog of volg me op Instagram.

Pumpkin Pie Bliss Balls met pindakaas

Recept Pumpkin Pie Bliss Balls

Bereiding: 20 minuten
Oventijd: geen
Benodigdheden: een blender/keukenmachine en een pan
Portie: 14 bliss balls

Ingrediënten Pumpkin Pie Bliss Balls

  • 100 gr havermout
  • 200 gr pompoen puree (zie hieronder)
  • 50 gr ontpitte dadels
  • 20 gr pindakaas
  • 15 gr kokosolie
  • 50 gr walnoten of pecannoten
  • 2 tl Pumpkin Spice Mix van Green Gypsy

Bereiding Pumpkin Pie Bliss Balls

Maak pompoen puree door een pompoen in blokjes te snijden en deze te koken. Pureer de gekookte pompoen met een staafmixer, blender of keukenmachine. Voor dit recept heb je maar 200 gram pompoen puree nodig, de overige puree kun je bewaren in de koelkast of diepvries. Je kunt het verwerken in pompoensoep, havermoutjes of pancakes.

Doe de pompoenpuree samen met de andere ingrediënten in een blender of keukenmachine. Mix alles tot een plakkerig deeg. Rol zo’n 14 balletjes van het deeg. Bewaar de balletjes in een bakje in de koelkast of vries er een aantal in.

Pumpkin Spice

Pumpkin Spice is een ideale vervanger van kaneel, maar dan met dat beetje extra. Knal door het dak met de warme smaken van nootmuskaat, piment en kruidnagel, de kruidige geuren van laurier en koriander, een pitje van de gember en een overheersende zoete smaak van kaneel en steranijs.

Fluf er bijvoorbeeld je bananenbroden mee op, maak er gegrilde appel uit de oven mee of ga voor Pumpkin Spice granola.

Net als al onze producten, is ook Pumpkin Spice een 100% puur product zonder onzin zoals e-stoffen en vulmiddel, maar echt alleen een mix van de beste kruiden en specerijen.

Pumpkin Pie Bliss Balls met pindakaas

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu