Pumpkin Spice latte recept (die ook prima koud kan!)

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Pumpkin Spice Latte recept

Pumpkin Spice Latte recept (ook koud)

Alleen al omdat het lekker klinkt. En ik dan aan vakantie moet denken. En aan de kerst. Maar toch ook aan de zomervakantie, weet niet waarom. Omdat er soms stiekem slagroom op mag. En ie in een hele mooie beker het lekkerste is. Een Pumpkin Spice latte. Omdat ie altijd kan, nu dus ook warm en koud, zelf gemaakt met kokosmelk, banaan en natuurlijk Pumpkin Spice, anders zou het nooit zo’n Pumpkin Spice latte unit kunnen worden.

Bereiding: 5 minuten
Oventijd: geen
Benodigdheden: een blender of keukenmachine en eventueel iets om melk mee op te kloppen
Portie: een Pumpkin Spice latte voor 2 personen

Ingrediënten Pumpkin Spice latte

  • 300 ml melk, kokosmelk, amandelmelk, whatever (kokosmelk is hier favoriet, maar deze schuimt niet)
  • 1 grote el Pumpkin Spice Mix van Green Gypsy
  • eventueel een lepel honing, ahornsiroop of maplesiroop
  • eventueel een 1/2 – 1 banaan, vooral als je voor de koude versie gaat (maar goed, wat ga je met die andere helft doen? Helemaal dan dus maar)

Pumpkin Spice Latte recept

Pumpkin Spice latte maken

De koude Pumpkin Spice latte:

Pureer alle ingrediënten door elkaar met een blender, staafmixer of keukenmachine. Het is het lekkerste als je de banaan van tevoren een nachtje in de vriezer legt, zodat je een smoothie substantie krijgt. Als je een gladde massa hebt schenk je je drankje in en besprenkel je er nog wat kruiden overheen zodat het er gezellig uitziet.

De warme Pumpkin Spice latte:

Pureer, als je banaan wilt gebruiken, de banaan met een staafmixer, blender of keukenmachine, samen met alle andere ingrediënten. Verwarm dan even je Pumpkin latte in een klein pannetje, maar laat het niet koken. Omdat het om pure specerijen gaat, lossen die niet zomaar op. Gebruik een klein zeefje als je de kruiden eruit wilt filteren of drink het laatste slokje niet. Schenk alles in je kopje. Wil je er opgeschuimde melk bij? Check hieronder dan even.

Melk opschuimen? Zo doe je het

Kokosmelk vind ik het lekkerste om te drinken, maar deze schuimt helaas niet, net als amandelmelk en rijstemelk. Hier kun je nog zo je best op doen, maar je gaat er niks uitpersen, op een paar zielige bubbels na.

Alpro soja, Apro barista soja en Oatly havermelk schuimen het beste van de plantaardige melken.

Van de gewone koemelk hoef je zeker geen volle melk te gebruiken: je melk gaat schuimen door de eiwitten en niet door het vet in de melk. Wel vinden de meeste mensen volle melk lekkerder dan magere melk, dus is dat meer een smaakkwestie, net als bij de plantaardige melksoorten natuurlijk.

Als je melk gaat opschuimen, kun je het beste koude melk gebruiken, die schuimt beter.

Je hebt automatische melkopschuimers waarbij je alleen maar de koude melk in het apparaatje hoeft te gieten, je hebt handmatige opschuimers waarbij je met handbewegingen zorgt voor een schuimlaag, je hebt espressoapparaten met een kraantje waar stoom uitkomt zodat je handmatig je schuim kunt maken of je kunt zelfs met een glazen pot schuim maken door 3 minuten lang als een gek heen en weer te schudden. Ze zijn allemaal zo goed als je melk is, hoewel ik mezelf nog nooit heb zien schudden met een glazen pot, dus daar kan ik niets zinnigs over zeggen.

Ga jij wel lekker op dit soort drankjes? Check dan ook eens deze hele simpele chocolademelk, of dit recept voor een chai latte, die je ook zowel warm als koud kunt drinken.

Pumpkin Spice Mix

Pumpkin Spice Mix is jouw ideale kruidenmix als je van bakken houdt (of van ontbijtjes in het algemeen), maar nu een keer iets meer living-on-the-edge stijl aankan dan alleen maar kaneel. Alleen kaneel was saai, met Pumpkin Spice zal je leven nooit meer hetzelfde zijn. Maar echt.

Door het warme van de nootmuskaat, de kruidnagel en de piment, het kruidige van de koriander en de laurier, het pitje van de gember en het zoetje van de steranijs en jaja, rustig maar, de kaneel, krijgen jouw baksels een veel intensere smaak. Gooi wat Pumpkin Spice Mix door het beslag van je pancakes, maak er zelf je granola mee of verwerk wat in je taartbodems of koekjes.

Pumpkin Spice Latte recept

Pumpkin Spice Latte recept

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu