2 boekweitpannenkoeken recepten: fruit en Snickers

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

boekweitpannenkoeken

Boekweitpannenkoeken zoals het hoort

Welke gek houdt er niet van een ouderwetse pannenkoek in de ochtend? Deze joekels zijn niet zoals je granny ze maakte in roomboter doordrenkt en met een goede laag bacon en stroop, maar met boekweit, om een beetje hip te blijven.

Ik heb hier 2 recepten voor boekweitpannenkoeken voor je: 1 braaf met fruit en 1 voor de die hards: een Snickers boekweitpannenkoek.

Boekweit is gezond én lekker. Boekweit is geen graansoort, maar een kruidachtige plant (die niet zo smaakt trouwens). Hierdoor is boekweit glutenvrij en dus makkelijker te verteren. Daardoor kun je prima 3 van die jetsers wegeten. En ja, ook dus die Snickers variant.

Recept 1: boekweitpannenkoeken met fruit

Wat heb je nodig voor 5 boekweitpannenkoeken?

100 gram boekweitmeel
300 ml amandelmelk
2 eieren
1 eetlepel honing

kokosolie

eventueel 2 vanillestokjes

En nu?

Als je vanillestokjes gebruikt snijd je deze in de lengte half door. Als je dit hebt gedaan vouw je het stokje open en kun je met een theelepeltje de vanille uit de binnenkant van het stokje schrapen. Bedenk je wel dat vanille erg duur is en dat je het vooral ruikt. De smaak vanille die je kent bestaat alleen in de chemische variant.

Meng het boekweitmeel en eventueel de inhoud van de vanillestokjes door elkaar. Klop in een andere kom de eieren luchtig. Voeg hierna (dit duurt 1 minuut) de honing en de amandelmelk toe.

Voeg beiden bij elkaar en klop totdat er geen klontjes inzitten.

Mislukt jouw eerste pannenkoek ook altijd? Zorg dan dat de pan heel heet is voordat je je eerste pannenkoek erin doet. Dit duurt wel 1 à 2 minuten. Je zet gewoon de pan op het vuur zonder olie.

Saus tip:

Ik pureer 5 grote eetlepels Griekse yoghurt, 1 banaan en het sap van 1 citroen door elkaar. Lekker met aardbeien, bessen, peren, everything!

 

Recept 2: boekweitpannenkoeken à la Snickers

Boekweitpannenkoeken recept

Dit recept is ontstaan vanuit een extreem heftige 4-uurs dip. Zo één waarbij je roept: anything will do!

Wat heb je nodig voor dit boekweitpannenkoeken recept à la Snickers?

Voor de pannenkoeken:

100 gram boekweitmeel
2 eieren
300 ml amandelmelk
2 eetlepels honingeen scheutje (bruin)bier
kokosolie of olie om in te bakken

Voor de Snickers vulling:

100 gram pure chocolade (ik had 72%)
100 gram pindakaas met stukjes noot

Voor beiden geldt: je kunt natuurlijk de suikervrije variant kopen.

En nu?

Begin met het maken van het beslag. Meng het boekweitmeel, de eieren, de amandelmelk, de honing en eventueel het scheutje bier door elkaar in een kom. Zorg dat er geen klontjes meer inzitten. Zet dan de kom even weg, dan wordt het beslag echt lekkerder.

Hak de chocolade in kleine stukjes. Ik heb de choco eerst met de hand gebroken en daarna in een hakmachine gedaan om ze fijn te maken. Je kunt natuurlijk ook gewoon met een hamer op de chocolade die nog in de verpakking zit timmeren. Komt vast wel goed.

Meng de chocoladebrokjes dan met de pindakaas. Gewoon lekker met je handen kneden en vies worden.

Als je beslag een half uurtje gestaan heeft, kun je de pannenkoeken maken.

Voordat je je eerste pannenkoek maakt, verwarm je eerst je pan een minuut op hoog vuur, zonder olie in de pan te doen. Op deze manier voorkom je dat je eerste pannenkoek een drama wordt.

Als je pan gloeiend heet is, verwarm je een beetje olie in de pan en kun je aan je eerste pannenkoek beginnen. Als je alle pannenkoeken gemaakt hebt, smeer je je Snickers mengsel in de pannenkoek en rol je de pannenkoek op. Ik heb het mengsel er al op gesmeerd toen de pannenkoeken nog warm waren, dus ik had een lekker plakkerig mengsel, maar je kunt natuurlijk ook wachten totdat de pannenkoeken kouder zijn. Misschien in de structuur dan lekkerder, maar ik ben niet zo goed in wachten…

Ook lekker: als het Snickers spul gesmolten is de pannenkoeken in de koelkast leggen. Dan wordt het mengsel hard en wordt het nog lekkerder!

Boekweitpannenkoeken recept

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu