Recept // Citroentaart maken voor dummies

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Recept citroentaart maken

Citroentaart maken

Deze is té nice plus makkelijk te maken. Dit wordt elke dag m’n ontbijt als je het mij vraagt. Jij kunt dit ook; een efficient lesje citroentaart maken voor dummies.

Wat heb je nodig om 1 citroentaart te maken?

Voor de taart:

100 gram speltbloem
130 gram kokosolie
4 eieren
200 gram amandelpoeder
30 gram maanzaad
1 eetlepel Love, Peace & Granola / Chai Tea Mix / gemberpoeder
2 citroenen
2 kleine theelepels natron/baking powder
120 gram dadels

Voor het glazuur:

3 blaadjes gelatine
het sap van een halve citroen
250 gram volle kwark
2 eetlepels honing
2 vanillestokjes

een taartvorm
2 kommen
een staafmixer

Recept citroentaart maken

En nu?

Begin met het maken van de citroentaart zelf:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet je taartvorm in. Het handigste is het als je een bakpapiertje over de bodem legt en daar de zijkant van de vorm overheen klikt. Dan heb je nooit meer dat je taart vast blijft zitten aan de bodem. Vet nu de randen in (en de bodem als je die niet hebt belegd met een bakpapiertje).

Snijd de dadels in kleine stukjes. Als je geen Medjoul dadels hebt gebruikt, moet je ze even wellen in heet water. Verwarm de kokosolie op een laag pitje. Als de kokosolie vloeibaar is, voeg je dit toe aan de dadels, die ga je zo met een staafmixer ervan langs geven.

Was de citroenen en droog ze af. Rasp nu de schillen van beide citroenen en doe deze in kom 1. Pers nu de citroenen uit en doe het citroensap bij de dadels in de mixer. Pureer de dadels met de kokosolie en het citroensap tot een glad mengsel.

Voeg de speltbloem, de amandelpoeder, de maanzaad en de Love, Peace & Granola (of wat je dan ook hebt gebruikt) aan kom 1 toe en roer het door elkaar.

Klop nu de eieren luchtig in kom 2. Als je ziet dat de eieren echt goed gemengd zijn en meer volume krijgen, voeg je er langzaam het dadel mengsel aan toe en beetje bij beetje het meel enzo uit kom 1. Voeg hier de natron/baking powder aan toe en meng alles totdat je 1 geheel hebt.

Giet nu het taartmengsel in de taartvorm en bak de citroentaart in 40 minuten gaar. Prik er even met een satéprikker in: komt deze er droog uit? Dan is je taartbodem gaar.

Stap 2 in citroentaart maken voor dummies: de glazuurlaag:

Laat de gelatineblaadjes 5 minuutjes wellen in koud water (officieel moet dit in 3 verschillende bakjes of 1 voor 1 volgens de verpakking). Knijp ze daarna uit. Doe ze in een klein pannetje waar je zo’n 15 eetlepels water aan toevoegt. Voeg hier ook de honing aan toe. Verwarm het pannetje. Je bent klaar als de gelatineblaadjes gesmolten zijn.

Laat het mengsel en de taart afkoelen totdat je verder gaat.

Snijd de vanillestokjes in de lengte open, zodat je ze kunt openklappen. Schraap nu met een theelepel de vanille eruit en meng dit door je gelatine mengsel. Meng nu ook de kwark erdoor.

Giet het glazuur mengsel over de citroentaart heen en laat het een nachtje opstijven in de koelkast.

Recept citroentaart maken

Recept citroentaart maken

Citroentaart maken

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu