Recept gezonde brownies Indo stijl met Speculaaskruiden

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Recept suikervrije brownies

Recept gezonde brownies

Dikke like als je voor Indo bent! Door de de gula djawa (= palmsuiker) en de kokos mag dit recept oprecht een beetje exotisch genoemd worden. Een recept gezonde brownies, maar dan een beetje anders.

Shit, dit recept voor brownies is NICE! Smeuïg zonder klef te zijn, je kent het wel. Dit recept is zonder geraffineerde suikers, voordat ik haatmail krijg dat palmsuiker wel een soort suiker is en dat je dadels ook niet moet onderschatten, je kent het wel.

Wat heb je nodig voor dit recept voor 12 brownies?

400 gram zoete aardappels
100 gram amandelmeel
1 eetlepel Pumpkin Spice Mix
2 kleine handjes kokosschaafsel
120 gram dadels
4 grote eetlepels kokosolie + extra om in te bakken
70 gram gula djawa (is palmsuiker en kun je halen bij de toko, je kunt ook kokosbloesemsuiker gebruiken of kristalsuiker als je schijt hebt)
1 ei
7 grote eetlepels cacaopoeder
een snufje zout

een brownievorm (of ovenschaal)
bakpapier (of een schaal met wél een anti-aanbaklaag

Recept suikervrije brownies

Bereiding recept gezonde brownies

Begin met de brownie:

Warm de oven voor op 180 graden.

Was de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Bak de zoete aardappels in wat kokosolie zo’n 10 minuten totdat ze wat zachter zijn geworden. Als je merkt dat ze gaan aanbakken (dat zal na zo’n 3 minuten zijn) dan gooi je er een scheutje water bij. Je bakt de zoete aardappels omdat je ze uiteindelijk wilt pureren, dus ze mogen wat nattig zijn.

Je kunt de zoete aardappels ook heel fancy in de oven roosteren, maar ik vind dat allemaal veel te veel gedoe.

Ontpit ondertussen de dadels, snijd ze in kleine stukjes en wel ze even in warm water.

Als de zoete aardappels zacht zijn gooi je ze in de blender, samen met de dadels (die je hebt afgegoten), het ei en 3 grote eetlepels kokosolie. Gula djawa zit geperst in kleine staafjes. Als je gula djawa gebruikt schaaf je het met de kaasschaaf en kun je ook 50 gram hiervan in je blender gooien. Als je (kokosbloesem)suiker gebruikt hoef je dit nog niet te doen. De overige 20 gram gebruik je voor de frosting.

Blend het geheel tot een glad spulletje. Doe nu dit gladde spulletje in een kom en gooi er het amandelmeel, de spekkoekkruiden, 1 kleine hand kokosschaafsel, 6 eetlepels cacaopoeder en het zout bij. Mocht je (kokosbloesem)suiker gebruiken doe je dit er nu ook bij.

Meng het allemaal met een mixer tot een glad beslag.

Als je nou wél een goede bakvorm hebt vet je de vorm in en giet je het beslag hier in. Als je dit (net als ik) niet hebt, leg je een velletje bakpapier in de ovenschaal en giet je hier het mengsel in.

Bak nu de brownie in 30 minuten gaar.

Dan nu de ‘frosting’:

Schaaf de gula djawa en doe dit in een klein pannetje. Als je een andere vorm van suiker gebruikt kun je dit ook gewoon in het pannetje gooien. Doe 1 grote eetlepel kokosolie en 1 eetlepel cacao bij de suiker of de gula djawa in het pannetje en verwarm het zachtjes totdat alles helemaal gemengd is.

Giet dit nu over de brownie heen. Strooi er nog een handje kokosschaafsel overheen en je bent klaar.

Recept voor gezonde brownies geprobeerd en ben je wel een zoetekauw? Probeer dan eens deze pompoenpannenkoeken met chocola en banaan of probeer deze courgette brownies met zeezout.

Recept suikervrije brownies

Recept gezonde brownies

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu