Recept voor American pancakes met zomerfruit-spul

Recept voor American pancakes

Recept voor American pancakes

Ok, ik had dit dus serieus nog nooit gemaakt, laat staan dat ik een recept voor American pancakes zelf ooit in elkaar had geflanst. Wel lag ik op zondag ochtend in m’n bed verlekkerd te kijken naar al die fan-tas-ti-sche foto’s van American pancakes met druipend spul er vanaf, maar eerlijk is eerlijk: pannenkoeken (en dus ook pancakes) bakken is kut.

Serieus: het duurt lang, de temperatuur in je keuken stijgt zo’n 15 graden, je huis gaat stinken (ook al heb je de afzuigkap op standje turbo) en als je klaar bent heb je al zoveel boterhammen tussendoor gegeten, waardoor je eigenlijk geen trek meer hebt. En dan ben je klaar, moet je concluderen dat ze de volgende dag eigenlijk veel lekkerder zijn, maar je bent gekke henkie niet en gaat dus no way op vrijdag avond in de keuken die pannenkoekjes van je bakken.

Maar, houd je vast, ik heb iets nieuws: een American pancake maker! Ja heus, het is een foeilelijk knalgeel apparaat wat een kruising is tussen een tostiapparaat en de caravan van Bassie & Adriaan. Maar echt waar: je leven wordt hierna een stuk makkelijk. Vandaar dat ik het dus aankan om nu wél een recept voor American pancakes te fabriceren.

Kwestie van een beetje goedkope ingrediënten mengen, het in je tosti-achtige-apparaat gooien en klaar!

Bereiding: 20 minuten
Oventijd: de pancakes bakken, zo’n 1 minuut per stuk
Benodigdheden: koekenpan, klein pannetje zoals een steelpannetje
Portie: 10 American pancakes

Ingrediënten recept voor American pancakes

Ingrediënten pancakes

200 gram (spelt)bloem
300 ml melk
2 eieren
2 eetlepels (kokos)olie + om in te bakken
3 theelepels bakpoeder
snufje zout

eventueel 1 kleine eetlepel Love, Peace & Granola
eventueel 1 eetlepel kokosbloesemsuiker

Ingrediënten sausje

250 gram gemengd fruit (ik had zomerfruit van de Appie uit de diepvries)
50 ml water
sap van een halve limoen

Bereiding pancakes

Eerst het sausje:

Doe alle ingrediënten voor het sausje bij elkaar in een pannetje en laat het 10 minuten op zacht vuur borrelen. Je kookt je fruit kapot en zo wordt het 1 gezellig drapje.

Dan de pancakes:

Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een kom. Doe de melk en de 2 eetlepels (kokos)olie in een pannetje en verwarm het op zacht vuur. Let op dat het niet gaat koken. Voeg dan de melk en de eieren toe aan de kom en meng alles met een blender goed door elkaar.

Zorg ervoor dat de pan heel erg heet is en doe er dan pas wat olie in. Schep met bijvoorbeeld een soeplepel een beetje beslag in de pan (niet helemaal vol, maar een klein rondje!) en bak de American pancakes aan beide kanten goudbruin.

Giet daarna je home-made-mega-fantastische sausje over de pancakes en dan kun ook jij interessant doen op Instagram.

Houd je wel van pancakes? Probeer dan ook eens deze pompoenpannenkoeken met pindakaas en chocolade. Of deze super fluffy American pancakes.

Granny style

Wil je het toch op de ouderwetse manier doen? Pak een wokpan, een bakpan, of wat dan ook (zoveel mogelijk) en zet alle pitjes tegelijk aan. Als je 4 pitjes hebt en je hebt 4 pannen: go for it. Ben je 4 keer sneller klaar!

Zorgt jouw eerste pannenkoek elke keer weer voor net zo’n frustratie als je wekelijkse sportafspraak? Zet het vuur eerst een minuutje aan met de pan(nen) op het vuur zonder olie erin. Als de pan gloeiend heet is, brand je eerste pancake echt niet aan.

Recept voor american pancakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu
Winkelwagen
0