6 recepten met halloumi kaas voor thuis

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Recepten met halloumi

6 Recepten met halloumi

Halloumi is echt hélemaal het einde. Er is een grote kans dat je er nog nooit van heb gehoord, of nog nooit mee gekookt hebt. Maar geloof mijn halloumi wordt de volgende in rij van mozarella, feta en geitenkaas. Halloumi is ideaal om mee te bakken, vanwege het hoge eiwit gehalte. Daar waar andere kaas smelt, wordt halloumi juist lekker krokant, waardoor het ideaal is om bijvoorbeeld door de salade te gooien. Doe je ding: 6 recepten met halloumi, zodat jij straks ook aan de slag kunt.

Dit zijn onze 6 favoriete recepten met halloumi kaas voor thuis:

1: Een salade van pompoen met granaatappel en halloumi

2: Salade van gegrilde halloumi met courgette

3: Gegrilde halloumi burger met een avocado salsa

4: Linzensalade met gegrilde halloumi

5: Courgettekoekjes

6: Couscous salade met halloumi

Wat is halloumi kaas?

Halloumi is een witte, vrij zoute, kaas. De smaak lijkt een beetje op die van feta kaas, maar het heeft de stuktuur van mozzarella. Stel je voor; je hebt een knapperige feta met een zoute smaak hebben die niet uit elkaar valt? Best awesome! Halloumi wordt gemaakt van gepasteuriseerde geiten- en schapenkaas, waar vaak ook nog koemelk aan toegevoegd wordt.

Hoe gebruik je halloumi?

Het beste kun je halloumi is plakjes snijden en droog in een koekenpan opbakken. Denk aan ongeveer een minuut per kant, zodat je kaas lekker knapperig en goudbruin aan de buitenkant is, maar stevig en toch zacht is aan de binnenkant. Omdat de kaas best zout is én de structuur knapperig wordt na opbakken, is het een goede smaakmaker voor in een salade. Je haalt de witte kaas gewoon bij de grotere supermarkt tussen de feta en de mozzarella. Je kunt halloumi ook koud gebruiken, maar dan is ie gelijk een stuk minder interessant. Kun je net zo goed voor de feta gaan.

Dit zijn onze favoriete recepten met halloumi:

1. Een salade van pompoen met granaatappel en halloumi

Deze salade schreeuwt maar 1 ding en dat is: herfst! Deze salade van pompoen met granaatappel en halloumi is echt comfortfood (wát een tuttig woord). Door de lekkere yoghurt dressing wordt hij fris, waardoor jij in één klap die koude periode doorkomt. Deze salade is heerlijk om op de bank mee te ploffen en een Netflix serie aan te zetten.

Recepten met halloumi

2. Salade van gegrilde halloumi en courgette

Jaimy maakt altijd prachtige kleurrijke foto’s waardoor het net lijkt alsof je je op vakantie waant. Zo zijn ook haar recepten, zoals deze salade van gegrilde halloumi met courgette. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig, hij is snel klaar en toch heb je een maaltijdsalade waardoor jij weer even een paar uurtjes vooruit kunt.

Recepten met halloumi

3. Gegrilde halloumi burger met een avocado salsa

Kijk deze halloumi burger eens shinen! Bo van Beaufood maakt altijd de meest bijzondere gerechten, zonder dat het je meer tijd kost. Zoals altijd is ze hier ook weer creatief geweest: ze heeft de halloumi opgebakken, zodat het qua structuur lijkt op een burger, waardoor het zo een vega hamburger zou kunnen zijn. Wuif die eeuwige bonenburgers maar vaarwel.

Recepten met halloumi

4. Linzensalade met gegrilde halloumi

Gewoon Hanne heeft altijd de lekkerste ontbijttips als je het mij vraagt. Deze linzensalade met gegrilde halloumi is hier één van. Hij is heel simpel te maken en qua structuur heel interessant (op een goede manier). Door de linzen, gegrilde groenten, courgettini en de kipspiesjes is het écht een maaltijd waar jouw buik je voor gaat bedanken.

Recepten met halloumi

5. Courgettekoekjes

Kijk deze courgettekoekjes eens shinen! Voor dit heerlijke recept van Delicious Magazine wordt de halloumi niet gebakken, maar hij wordt in grove stukjes gehakt en zó hoppa door de koekjes heen gegooid. Echt super slim want als ze mozzarella zou gebruiken zou het één kleffe bedoeling worden, maar door de halloumi behoudt het zijn structuur.

Recepten met halloumi

 

6. Couscous salade met halloumi

Deze couscous salade met halloumi móet je echt proberen. Hij is vullend, voedzaam en ook nog eens lekker. Dat is toch alles wat je zoekt in een lunch? Dit gouden bakje is verzonnen door Mila voor een makkelijke kantoor lunch, maar we vonden ‘m zo lekker dat we hem hebben omgetoverd tot een blogpost. Door het zoete van de mango en granaatappelpitjes en het zoute van de halloumi kaas komen de smaken echt fántastisch naar voren.

Couscous salade met halloumi

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu