Red velvet cheesecake brownie recept

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Red velvet cheesecake brownie

Een red velvet cheesecake brownie. Hmmmm. Cheesecake: check. Brownie: niet te overtreffen. Red velvet cake: schitterend. What’s not to like? En dat allemaal bij elkaar in 1 recept zonder geraffineerde suikers, I like.

Deze red velvet cheesecake brownie had ik vorige week gemaakt toen Natalie (Natalie’s Keuken) en Eef (Eefsfood) een super gezellige get together organiseerden. Iedereen had iets meegenomen en het was allemaal ZOET. Ik had dus ook iets zoets meegenomen, namelijk deze gruwelijke red velvet cheesecake brownies.

Deze maand komen er 3 red velvet recepten online: een red velvet taart, een ultra gezonde red velvet en deze red velvet cheesecake brownie. Voor deze unit heb ik wel kleurstof gebruikt, maar dat maak ik volgende keer helemaal goed met jullie.

Wat heb je nodig voor 1 red velvet cheesecake brownie?

Voor de red velvet brownie:

2 eieren
200 gram kokosbloesemsuiker
120 gram kokosolie
10 gram cacaopoeder
2 theelepels vloeibare rode kleurstof (te koop bij de toko)
1 eetlepel witte azijn
100 gram speltbloem
een snufje zout

No worries, de azijn proef je niet. Er zit alleen maar azijn in dit recept zodat je de rode kleur beter ziet, ondanks de donkere kleur van de cacaopoeder.

Voor de red velvet cheesecake:

225 gram roomskaas (bijvoorbeeld Monchou)
10 eetlepels honing
1 eierdooier

2 kommen
1 brownie bakvorm of een ovenschaal
eventueel een zeef

Red velvet cheesecake brownie

Hoe maak je dit recept?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet je brownie blik of je ovenschaal in.

Begin met de cheesecake laag:

Doe de roomkaas, de honing en de eierdooier in een kom en sla het met een mixer tot een glad beslag. Het wordt echt 1 glad geheel. Als het glad is, zet je deze kom even weg.

Dan de brownie:

Smelt de kokosolie op een heel laag pitje in een pannetje. Dit kan echt op een heel laag vuurtje, kokosolie smelt al snel.

Klop nu in de kom de eieren luchtig. Meng de kokosbloesemsuiker en de kokosolie hier doorheen, totdat het goed gemengd is.

Als dit een egale brei is, voeg je de speltbloem aan het mengsel toe. Als je een zeef hebt, kun je beter de speltbloem hierin gooien en het zeven. Op deze manier krijg je een iets luchtigere red velvet cheesecake. Voeg steeds een beetje speltbloem toe en mix het dan, totdat het 1 geheel is. Voeg hierna de cacaopoeder, de witte azijn, het snufje zout en de kleurstof toe.

Schenk nu het grootste gedeelte van het browniemengsel in de schaal, maar bewaar een beetje.

Schep dan met een lepel het cheesecake mengsel in de schaal, zodat je overal stukken cheesecake hebt. Schep daarna met deze lepel de rest van het brownie beslag er overheen.

Pak dan een mes en haal die door het bakblik heen, zodat de cheesecake overal doorheen loopt. Een beetje zoals zo’n Tie Dye T-shirt van vroeger. Zorg dat het beslag egaal op de schaal ligt. Als er toch nog hobbels in zitten zet je de schaal een paar keer hard neer, dan wordt de red velvet cheesecake vanzelf overal gelijk.

Doe het red velvet gebeuren 30 minuten in de oven. Zorg er echt voor dat je het laat afkoelen voordat je het uit de schaal haalt.

Red velvet cheesecake brownie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu