Shiitake recept met bladerdeeg en wasabi

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Shiitake recept

Shiitake recept met bladerdeeg

Deze is favoriet! Waarom? Dit shiitake recept met bladerdeeg kost je 10 minuten, het is lekker, je hebt er een gezonde lunch mee of een lekker voorgerecht, het is dummy proof én vrijwel het enige dat je moet kopen is een bakje shiitake en bosui, de rest heb je vast in huis.

Bereiding: 10 minuten
Oventijd: het bladerdeeg moet 7 minuten in de oven, maar dit doe je tegelijk met de rest
Benodigdheden: een velletje bakpapier
Portie: lunch of bijgerecht voor 2 personen

Ingrediënten shiitake recept

  • 200 gr shiitake
  • 1 grote tl Knoflooksletten kruiden van Green Gypsy
  • 2 blaadjes diepvriesbladerdeeg of 1 verse rol, die je opsnijdt in 6 stukken (je gebruikt er dan dus maar 2 velletjes van, maar hier ben je vast creatief genoeg voor)
  • een klein beetje wasabi
  • een scheutje sojasaus
  • 2 stengels bosui
  • verse koriander
  • sesamzaad, zwart sesamzaad of nigella zaad

Bereiding shiitake recept

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de shiitake in reepjes, snijd de bosui in ringetjes en snijd de koriander fijn.

Ontdooi de bladerdeeg als je bladerdeeg uit de diepvries wilt gebruiken. Als je verse bladerdeeg hebt, snijd je dit in 6 vierkantjes. Zet dan een champagneglas omgekeerd op het bladerdeeg en snijd er met een mes langs om een rondje eruit te snijden. Dit rondje leg je los en samen met het velletje zelf bak je de bladerdeeg in 7 minuten goudbruin.

Bak de shiitake op in een wokpan. Dit hoeft echt maar zo’n 3 minuten. Als de shiitake bijna klaar zijn (ze worden dan wat kleiner) gooi je de Knoflooksletten erbij. Dit bak je zo’n 30 seconden mee. Dan gooi je de wasabi erbij en je roert dan zo’n 5 seconden totdat de wasabi is opgenomen door de shiitake. Dan kan de sojasaus erbij, dit hoeft je ook maar 5 seconden mee te bakken, dan is het al klaar.

Je hoort het al, ook als je de concentratie van een aardbei hebt, kun je dit recept prima maken.

Leg je bladerdeeg op een bord, schep de shiitake erop en garneer met de bosui, de koriander en de sesamzaad. Leg het rondje wat je eruit hebt gesneden en los bij, begin met jubelen en stop nooit meer.

Knoflooksletten kruiden

Deze kruidenmix is een licht pikante sfeermaker, zowel qua naam als qua smaak. Knoflooksletten zorgen voor sfeer, ze weten van wanten én ze zijn een tikkie ordinair, terwijl ze toch 100% natuurlijk blijven, want toevoegingen en e-stoffen kennen ze niet. Gelukkig maar, want al die onzin hebben ze helemaal niet nodig.

Gooi wat van deze licht pittige knoflookkruiden door je courgettini, door je ovenschotel, door je pasta voor de beste smaak ever of breng er je couscous mee op smaak. Weleens gedacht aan een linzenburger met harissa mayo? Ook lekker!

Winning team:

Knoflook, zeezout, oregano, tijm, paprika, chili, zwarte peper, ui en mosterdzaad.

Shiitake recept

Shiitake recept

Shiitake recept

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu