Smoothie met rode biet en Pumpkin Spice

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Smoothie met rode biet

Smoothie met rode biet

Een smoothie is dé manier voor luie mensen om vitamines binnen te krijgen. Voor niet luie mensen trouwens ook. Je neemt wat gezonde ingrediënten, flikkert het in een blender, en over het algemeen is daarmee de kous af. Bij voorkeur gooi je niet alleen fruit in de blender, maar ook groenten. Fruit is natuurlijk hartstikke lekker, maar zit ook gewoon vol met suiker en dus is het beter als je af en toe wat groenten erbij gooit in die hakmachine van je. Zoals bijvoorbeeld voor een smoothie met rode biet, maar je had al een idee waar dit heen ging.

Bereiding: 5 minuten
Oventijd: doe maar niet
Benodigdheden: een blender of iets anders om van hele dingen sap te maken
Portie: 1 persoon

Ingrediënten voor 1 smoothie met rode biet:

  • sap van 1 limoen
  • een grote hand kersen
  • ½ rode biet
  • 200 ml amandelmelk
  • evt klein handje kokosschaafsel
  • tl Pumpkin Spice Mix

Bereiding:

  • Hier kunnen we niet veel anders van maken dan alles bij elkaar te gooien in een blender en op de start knop te drukken.

Hoe gezond is rode biet?

Je oma had gelijk: je moet je bietjes eten. Voortaan kun jij die veel te dure superfoods links laten liggen en gewoon voor die goedkope bieten gaan.

Om te beginnen schijnen bietjes de kans op obesitas en hartproblemen te voorkomen, maar dat is vaker het geval als je voor groenten kiest in plaats van een hamburger. Door het hoge level van nitraat in bietjes is deze goedkope groente bloeddrukverlagend.

Ook zijn bietjes goed voor je spijsvertering, door het hoge gehalte aan vezels. Zoals we allemaal weten dragen vezels bij aan een goede stoelgang waar jij dan weer lekker van kan gaan poepen en dat is altijd beter dan zo’n opgeblazen gevoel.

Verder zou de chonile in rode bietjes helpen bij een betere nachtrust, helpen bij spieropbouw en zou het je geheugen verbeteren. No worries, ik had er ook nooit van gehoord, maar deze gasten schijnen er alles over te weten.

Enthousiast geworden? Maak dan eens deze bananencake met rode biet of deze salade met rode biet en boekweit, die ook nog eens klaar is binnen 5 minuten.

Smoothie van rode biet en Pumpkin Spice

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu