Suikervrije cheesecake met rode vruchten

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Suikervrije cheesecake

Hoera! Mijn nichtje is 13 geworden! Holy moly, ze is nu echt ineens een grote meid aan het worden die aan haar imago moet denken. Omdat ik natuurlijk de liefste nicht van de wereld ben heb ik een taart voor haar gebakken, en wat voor één! Een suikervrije cheesecake, zonder geraffineerde suikers, halleluja! Door het gebruik van agar agar is deze suikervrije cheesecake ook geschikt voor vegetariërs.

Suikervrije cheesecake

Wat heb je nodig voor 1 suikervrije cheesecake?

Voor de bodem:

100 gram geblancheerde amandelen, een uur geweekt in heet water
100 gram dadels, ontpit
100 gram kokosolie
100 gram amandelmeel
50 gram kokosbloesemsuiker
1 flinke eetlepel Speculaaskruiden

Voor de vulling:

400 gram roomkaas
6 eieren
50 gram kokosbloesemsuiker
250 gram sour crème
2 eetlepels citroensap
snufje zout

Voor de topping van rode vruchten:

250 gram vruchtjes uit de diepvries
sap van 1 citroen
1,5 gram agar agar stripes

staafmixer, een mixer, een oven, een kom en een taartvorm

Bereiding suikervrije cheesecake

Mijn god, wat een waslijst. We beginnen met de bodem:

Verwarm de oven voor op 170 graden. De amandelen heb je al een uur geweekt in heet water. Verwarm de kokosolie op een heel laag pitje, totdat deze gesmolten is. Wacht even tot de ergste warmte eraf is en voeg dan de kokosolie, de dadels en de amandelen samen in de staafmixer. Maak er een glad geheel van.

Voeg nu de overige ingrediënten toe en meng het met een mixer totdat er geen klontjes meer inzitten.

Vet de taartvorm in en giet het mengsel in de taartvorm. Druk het goed aan en maak het glad met de achterkant van een natte lepel. Zet de bodem 10 minuten in de oven op 170 graden. Laat de bodem daarna goed afkoelen.

Begin dan met de vulling:

Verwarm de oven op 150 graden.

Pak een grote kom. Doe hier de roomkaas in en klop met de mixer totdat het los is geklopt. Voeg hierna de kokosbloesemsuiker toe en roer weer goed. Voeg dan wat zout toe, terwijl je weer blijft roeren. Dan voeg je de eieren toe, 1 voor 1, terwijl je weer na elk ei alles goed mengt met de mixer. Voeg na de eieren de sour crème toe. Voeg op het laatste de citroensap toe.

Voeg nu deze hele mix toe aan de bodem die je al gemaakt had en zet het 30 minuten in de oven. Laat de taart daarna een nacht afkoelen in de koelkast.

Als laatste de topping, deze maak je de dag erna:

Pers de citroen uit. Haal de eventuele pitjes eruit. Doe het citroensap in een pannetje, samen met de rode vruchten en de agar agar. Zet het vuur halfhoog en roer het geheel zo’n 5 minuten. Als na de 3 minuten de agar agar stripes nog niet helemaal opgelost zijn, laat je het pannetje iets langer op het vuur staan. Zet het vuur niet te hoog!

Als de agar agar is opgelost laat je het mengsel minimaal een half uur afkoelen. Let op dat het mengsel niet opstijft. Als het mengsel in afgekoeld giet je het over de taart heen en zet je de taart nog een paar uur in de koelkast.

Fuck, wat een planning, maar als hij eenmaal klaar is: oh la la!!!

Heb je die felbegeerde Speculaaskruiden gescoord? Probeer dan ook eens dit bananenbrood met appeltaart-smaak (jaja!) of deze gin tonic cheesecake.

Suikervrije cheesecake

Suikervrije cheesecake

Suikervrije cheesecake

Suikervrije cheesecake

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu