Suikervrije pumpkin carrot cake // Recept

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Suikervrije Pumpkin carrot cake

Suikervrije Pumpkin carrot cake

Dit klinkt echt té Amerikaans en dat is het eigenlijk ook. Deze suikervrije pumpkin carrot cake kwam ik tegen op Oh My Pie. Een tijdje geleden heb ik Marike, de Godfather van deze te toffe site, alvast Green Gypsy kruiden gegeven. Het is echt te oneerlijk hoe lekker die taarten eruit zien die ik nu dus elke dag in m’n mailbox krijg bij wijze van “kijk eens hoe goed gelukt!”.

Zeker waard om te volgen deze site!

Anyway, ik had honger en op dat moment kwam deze taart in m’n mailbox binnen: een suikervrije pumpkin carrot cake. Hoe oneerlijk kan het leven zijn? Deze versie van de pumkin carrot cake is gebaseerd op die van Marike, maar dan met een eigen twist. Dit had er niks mee te maken dat ik die van Marike niet lekker vond, ik had alleen niet de ingrediënten die ik ervoor zou moeten hebben. That’s all.

Suikervrije Pumpkin carrot cake

Wat heb je nodig voor deze suikervrije pumpkin carrot cake?

Voor de taart:

3 eieren
150 gram speltmeel
50 gram kokosschaafsel
300 gram pompoen
100 gram geraspte wortel
3 eetlepels honing
100 gram abrikozen
2 eetlepels kokosolie + extra om in te bakken
50 gram walnoten
2 eetlepels Pumpkin Spice Mix
100 ml melk
1 eetlepel bakpoeder
een snufje zout

Voor de frosting:

400 gram kwark (ik heb volle kwark gebruikt)
5 eetlepels honing
het sap van een 1/2 citroen
2 gelatineblaadjes
2 eetlepels water

taartvorm en eventueel bakpapier

Suikervrije pumpkin carrot cake

Bereiding suikervrije Pumpkin carrot cake

Eerst de taart:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de abrikozen in kleine stukjes en laat ze zo’n 10 minuten wellen in warm water.

Snijd ondertussen de pompoen in kleine stukjes en bak het op in de pan met wat kokosolie, totdat de pompoen zacht wordt. Als de pompoen aan de pan aan gaat bakken kun je er een klein beetje water aan toevoegen. Na ongeveer 10 minuten is de pompoen zacht en kun je het samen met de melk en de kokosolie pureren. Giet de abrikozen af en pureer ze mee.

Nu gooi je de eieren en de honing zo’n 5 minuten in een kom met en mix je ze met een mixer door elkaar. Zeef de speltbloem hier doorheen en meng het weer even.

Voeg nu langzaam het abrikozen/melk mengsel hier aan toe en meng af en toe even.

Voeg nu het kokosschaafsel, de geraspte wortel, de walnoten, de Pumpkin Spice Mix, het bakpoeder en het zout er aan toe en meng het totdat het 1 geheel is.

Haal nu de zijkant van de lege taartvorm af, leg een bakpapiertje over de onderkant en zet de zijkant van de taartvorm er weer op. Zo kun je straks als de pumpkin carrot cake klaar is makkelijk de taart uit de vorm afhalen.

Bak de taart in 35 minuten gaar.

Twijfel je of de taart goed is van binnen? Prik er met een satéprikker in. Komt de prikker er droog uit? Dan is de taart klaar.

Dan nu de frosting:

Laat de gelatineblaadjes 5 minuten wellen in koud water. Hierna zijn ze zacht geworden en kun je ze uitknijpen. Doe ze in een klein pannetje, samen met het citroensap en het water. Verwarm het pannetje, maar laat het niet koken. Roer goed met een vork of spatel totdat de gelatine helemaal is opgelost.

Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Als je 5 minuten wacht is dat al prima.

Voeg dan het gelatinemengsel toe aan de kwark en de honing en meng het tot 1 geheel.

Als je taart klaar is laat je de taart afkoelen en schenk je het kwarkmengsel er overheen. Laat de kwark minstens 2 uur lang opstijven in de koelkast.

Heb je Pumpkin Spice weten te bemachtigen? Probeer dan vooral eens dit bananenbrood met mango, tè smeuïg!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu