Zelf warme chocolademelk maken

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Zelf warme chocolademelk maken

Warme chocolademelk

Zet een muts op je kop, check de serie ‘Fireplace’ op Netflix (niks meer dan een filmpje van vuur, zeg maar een open haard 3.0, of eigenlijk -3.0) en ga zelf warme chocolademelk maken: gooi wat Livin’ la Vida Choca en (plantaardige) melk in een pannetje, want dit weer vraagt om warme drankjes. Dit is wel even wat anders dan die laffe warme chocolademelk, die je normaal gesproken gewend bent: door de Livin’ la Vida Choca kruiden waan je je in een heel andere dimensie, één waar alleen maar veel te schattige hamsters rondlopen en je met sloffen aan naar je werk mag. Wij maakten er een leuke sneeuwpop bij om deze warme chocolademelk een kerstige tint te geven, kijk maar even of je dit ook doet of dat je ‘m weglaat!

Chocolademelk drinken na je training

Volgens sommige topsporters en wetenschappers is het goed voor je om na het rennen een glas (warme) chocolademelk te drinken, omdat hier eiwitten, koolhydraten en proteïnen inzitten, wat belangrijk zou zijn voor een goed herstel na het sporten. Maar let op! In een glas chocolademelk uit de supermarkt zitten wat te veel suikers en je wilt natuurlijk niet dat je de calorieën, die je net tijdens het sporten hebt verbrand, er weer aan gaat drinken. No worries: met het recept voor deze warme chocolademelk blijf je fit! Het enige wat in de Livin’ La Vida Choca kruiden zit, is een ieniemini beetje kokosbloesemsuiker. Maar hé, dat heb jij wel verdiend! Eventueel kan je er ook nog wat honing doorheen gooien, maar het is niet nodig door de smaakvolle Livin’ La Vida Choca kruiden.

Met dit weer kunnen naast deze warme chocolademelk ook de recepten voor deze Pumpkin Spice Latte en deze Chai Tea niet wegblijven! En wist je al dat je je eigen Glühwein Mix bij ons kunt halen?

Zelf warme chocolademelk maken

Zelf warme chocolademelk maken

Warme chocolademelk

Deze warme chocolademelk heb je binnen no time supersimpel zelfgemaakt én is ook nog eens een gezondere versie om na het sporten op te drinken!
Bereidingstijd: 5 minuten
Gang: Drankjes
Trefwoord: Livin' La Vida Choca, Warme chocolademelk
Porties: 1 grote mok warme chocolademelk

Equipment

 • een steelpannetje
 • eventueel een zeefje

Ingrediënten

Voor de chocolademelk:

 • 250 ml (plantaardige) melk, welke je maar wilt. Ik heb kokosmelk gebruikt, omdat ik daar gewoon heel goed op ga
 • 1 grote tl Livin' la Vida Choca kruiden van Green Gypsy
 • eventueel een beetje ahornsiroop of honing (maar is niet nodig)
 • eventueel een heel klein beetje chilipoeder, als je een stoere bent
 • eventueel een blikje kokosmelk

Voor de sneeuwpop (eventueel):

 • 3 marshmallows
 • 4 zoute pretsel sticks
 • snoep naar keuze voor de oogjes en de neus van de sneeuwpop
 • 1 satéprikker 

Instructies

 • Gooi alles bij elkaar in een steelpan en verwarm alles totdat je warme chocolademelk precies is zoals je 'm wilt hebben. Je kunt de chocolademelk eerst door een zeefje gieten als je 'm inschenkt in je glas, zodat je alle kruiden eruit gaat zeven. Je kunt dit ook niet doen, moet je alleen de laatste slok laten voor wat ie is; doordat we een 100% natuurlijk product hebben, lost de Livin' la Vida Choca niet geheel op.
 • Wil je er kokosroom bij maken? Zet dan eerst een blikje kokosmelk (volle) in de koelkast voor een paar uur. Je kunt dan het dikke gedeelte eruit scheppen en opkloppen, totdat het de structuur van slagroom heeft.
 • Als je van plan bent om ook de sneeuwpop te gaan maken, leg je de 3 marshmallows bij elkaar. Dit is het lijf van de sneeuwpop.
 • Dan maak je de armen en de benen van pretsel sticks. Check even bij de marshmallows hoe groot je de armen en benen wilt en breek de pretsel sticks op maat.
 • Steek vervolgens voor stevigheid een satéprikker door de 3 marshmallows, anders valt de sneeuwpop straks uit elkaar in je mok met warme chocolademelk.
 • Steek de armen en de benen van de sneeuwpop in de marshmallows.
 • Pak de snoep die je hebt gekozen voor de neus, oogjes en knoopjes en duw ze voorzichtig op de marshmallows.
 • Giet de warme chocolademelk in een beker, doe eventueel wat slagroom on top en leg hier de sneeuwpop heel voorzichtig op. Let wel op dat je niet te veel warme chocolademelk in de beker doet, anders loopt er wat uit de beker als je de sneeuwpop erin gaat doen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @GreenGypsySpices of tag #GreenGypsySpices!

Livin’ la Vida Choca

Livin’ la Vida Choca is er één voor de zoete strijders en de chocolade fanaten onder ons. Voor mensen voor wie het leven pas écht zin heeft met een flinke brok chocolade in hun mond, maar die zich wel bewust zijn van het feit dat elke dag een suikerspin en een kaneelstok wegwerken niet het beste dieet is. Met Livin’ la Vida Choca voeg je heel simpel die ultieme chocoladesmaak toe waar jij zo naar hunkerde, maar begeef je je niet in een calorieën grot waar je nooit meer uitkomt. Tenzij je deze 100% pure kruidenmix natuurlijk mengt met een litertje slagroom, bladerdeeg en alsnog die suikerspin.

Gooi Livin’ la Vida Choca door je ontbijtje zoals je yoghurt, maak er heel simpel een bananenbroodje mee op smaak (vooral deze met pindakaas en chocolade) of prepareer een açaí bowl met fruit en kokosmelk als een échte pro.

Winning team:

Gember, nootmuskaat, kaneel, cacao en een heel klein beetje kokosbloesemsuiker.

Banner Livin

Zelf warme chocolademelk maken

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu