Super snel & eenvoudig dessert met slagroom, chocolade en rode vruchten

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Snel & eenvoudig dessert

Super snel & eenvoudig dessert

Het hek is van de dam: we hebben nu zo’n 4 dagen achter elkaar aan een gourmetstel gezeten, waarbij we lauwwarme wijn dronken en veel te veel stokbroodjes met kruidenboter aten omdat we niet konden wachten.

Dan kan dit super snelle dessert er ook nog wel bij.

Wat heb je nodig voor 3 personen?

1 eetlepel lemon curd
50 ml slagroom
6 Amaretti koekjes
3 lange vingers
1 vanillestokje
50 gram chocolade
1 theelepel Chai Tea Mix
8 eetlepels melk
3 handjes rode vruchten (diepvries)

Snel & eenvoudig dessert

En nu?

Laat de rode vruchten ontdooien.

Klopt de slagroom lobbig naar niet stijf. Schep hier de lemon curd doorheen. Snijd het vanillestokje open in de lengte en schep het stokje leeg met een theelepel. Verkruimel de Amaretti koekjes in kleine stukjes. Schep de vanille en de koekjes ook door het slagroom mengsel.

Verwarm de chocolade au-bain-marie. Dit is niets meer dan een duur woord voor iets langzaam verwarmen. Wat doe je? Je hebt een pan met een laagje water, die pan zet je op het vuur. Je zet een kleinere pan erin en brokkelt hier de chocolade in. Je wacht dan totdat de chocolade gesmolten is.

Hier doe je de melk en de Chai Tea Mix doorheen en je roert goed.

Pak een mooi glas en schep een laagje opgeklopte slagroom, een laagje rode vruchten en een laagje chocolade in het glas, net zolang totdat het op is. Steek er een lange vinger in waar je mee kunt scheppen en klaar.

Indruk maken op je tafelgenoten? Dien het op op een houten plank en strooi er wat poedersuiker overheen met stukjes verse munt.

Eenvoudig dessert

Menu