Té knappe vegetarische quiche met groenten

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

vegetarische quiche

Vegetarische quiche

Deze vegetarische quiche ziet eruit als een boeket van de bloemen boetiek, omdat we de groenten dun snijden en van buiten naar binnen neerleggen. Een quiche of hartige taart is een magisch ding, want het is altijd lekker (laten we eerlijk zijn: alles met bladerdeeg is lekker), je kunt erin stoppen wat je nog in de koelkast had liggen en het ziet er gezellig uit.

Ik zou maar snel gaan beginnen als ik jou was.

Bereiding: 20 minuten
Oventijd: 30 minuten
Benodigdheden: oven, taartvorm, eventueel een dunschiller
Portie: 1 vegetarische quiche

Ingrediënten:

 • groenten, heel dun gesneden, zoals wortel, aubergine, courgette, biet, zoete aardappel, pastinaak of wat extra plakjes kaas (dit mag je niet meetellen bij je dagelijkse portie groenten he vriendin)
 • vers bladerdeeg (je kunt ook diepvries gebruiken, maar dan heb je meer geduld nodig om te laten ontdooien en daar zit niemand op te wachten als het niet nodig is)
 • 100 gr roomkaas
 • 2 eieren
 • 50 gr geraspte kaas
 • 1 el Love Your Chick 

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 220 graden.
 • Vet de taartvorm in. Heb je niet meer zo’n supersonisch knappe? Bekleed de onderkant van de taartvorm dan met bakpapier, klik hier de zijkant van de vorm op, vet de zijkant van de taartvorm in en plak reepjes bakpapier tegen de randen. Lekker knippen en plakken, zodat jij straks niet als een suffe de taart staat los te snijden.
 • Bekleed de vorm met bladerdeeg.
 • Prik gaatjes in de bodem van bladerdeeg, zodat je straks ook echt een knapperige rakker krijgt in plaats van zo’n zompig geval.
 • Maak een roosje van plakjes groenten, begin aan de buitenkant en werk naar binnen. Voorbeelden voor groenten zijn: wortel, aubergine, courgette, biet, zoete aardappel of pastinaak. Ook plakjes kaas kun je ertussen stoppen, maar je begrijpt zelf ook dat deze niet als groenten tellen en dat dit niet bevorderlijk is voor het fitgirl gehalte van je vegetarische quiche.
 • Meng de roomkaas, de eieren, de geraspte kaas en de kruiden door elkaar en giet het over je groenten heen.
 • Zet de vegetarische quiche 30 minuten in de oven en dit pareltje komt er vanzelf uitrollen!

Dit recept hebben we niet zelf ontwikkeld, maar is gemaakt door Maureen van Fitfooodlover. Je kunt haar heerlijke foto’s vinden op Instagram of inspiratie opdoen via haar Facebookpagina.

Love Your Chick

Heb je Love Your Chick gescoord? Maak dan ook gelijk deze zoete aardappel frietjes. Maak indruk en show your chick some love! Je gebruikt Love Your Chick in plaats van kipkruiden, maar vergis je niet: door onder andere de sparkle van kaneel krijg je gegarandeerd dat wow-effect. Je hoeft echt geen ruige keukenprins of -prinses te zijn om wat lekkers op tafel te zetten.

Marineer je kip in Love Your Chick (had je die al aan zien komen?), strooi wat van het kruidenmengsel over je eitje in plaats van peper en zout, of gooi het in elk wokgerecht dat je maakt: deze mix vervangt kipkruiden én kerriepoeder en na 1 keer gebruiken vraag jij je af wat je al die tijd in de keuken aan het doen was.

Love, Peace & Granola

Vegetarische quiche

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu