Wortelcake zonder suiker (+ filmpje!) // Ontbijtje met Kim

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Wortelcake zonder suiker

We hebben een nieuwe rubriek: ‘ontbijtje met Kim’. Hierin zal ik zondag ochtend ontbijtjes (dus niet super duper healthy, maar meer zondag ochtend like) met je delen, inclusief filmpje. Vandaag als aftrap: een recept voor wortelcake zonder suiker, inclusief haar (?!).

 

Heb je zelf een leuk idee?

Word dan mijn ontbijt held/heldin en nodig me uit terwijl je voor me bakt.

Of mail het me gewoon als je dat teveel moeite vindt maar je wel staat te popelen om je recept te delen.

Wortelcake is helemaal niet zo konijn-achtig als het klinkt, hoewel er wel wortel inzit. Voordat je trots je moeder opbelt  dat je aan je portie groentjes voor de dag zit: het valt zoals gezegd allemaal wel mee.

Wat heb je nodig voor 1 wortelcake zonder suiker?

100 gram wortel of peen
100 gram (spelt)bloem
50 gram kokos
50 gram dadels
50 gram kokosbloesemsuiker of honing
2 eieren
1 rijpe banaan
2 theelepels bakpoeder

Voordat je verder gaat….

Wil jij vaker de lekkerste recept inspiratie ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en leer hoe je de lekkerste traybake met mais en smeuïge zoete aardappel maakt. Of wat dacht je van een fluffy Pumpkin Spice cake of knapperige bladerdeeg twisters met kaas en salami? Bovendien krijg je bij aanmelding ons e-bookSmaakbommetjes’ t.w.v. € 9,95 helemaal gratis!
Opt-in nieuwsbrief

Bereiding wortelcake

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pureer de dadels, de eieren en de banaan met een staafmixer. Als je geen zachte dadels hebt laat je ze even een half uurtje wellen in warm water. Of zorg standaard voor Medjool dadels van de Turk, ideaal!

Was de peen of de wortel, niemand wil aarde in zijn of haar cake, zeker niet als ontbijt. Snijd de wortel (of peen) dan in kleine stukjes. Ik heb dit met een hakmachientje gedaan, maar kan ook met een keukenmachine, een kaasschaaf, met veel geduld, you name it.

Voeg nu de (spelt)bloem, de kokos, de kokosbloesemsuiker of de honing en de bakpoeder bij elkaar en roer het even. Voeg dan de natte drap van de eieren etc erbij. Roer het dan goed door met de mixer of weer met veel geduld.

Doe de wortelcake 30 minuten in de oven.

Lekker met yoghurt en fruit. Nu nog uitbrakken;-)

Wortelcake zonder suiker

Wortelcake zonder suiker

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu