Yoghurt taartjes met een bodem van boekweit

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Yoghurt taartjes met een bodem van boekweit

Deze yoghurt taartjes met een boekweit bodem vormen het perfecte huwelijk tussen Griekse yoghurt en rood fruit. Want dat zure en zoete van het fruit combineert wel écht gruwelijk lekker met het romige van de yoghurt. We hebben deze yoghurt taartjes extreem braaf gemaakt, dat wil zeggen met dadels in plaats van suiker en weinig ingrediënten. Je begrijpt dat jouw ontbijt vanaf nu dus nooit meer hetzelfde zal zijn;-)

Yoghurt taartjes

Denk er eens even over na: boekweit, yoghurt en fruit. Dat ís al ontbijt als je het mij vraagt. Volledige quilt free taartjes dus, hoewel dat eigenlijk een term is waar ik altijd jeuk van krijg. Waarom zou je je schuldig moeten voelen als je iets eet? Pak je toch de volgende dag gewoon de fiets in plaats van de auto? Wat sowieso een goed idee is natuurlijk.

Het idee van taartjes in de ochtend eten heb ik van Marike van Oh My Pie. Dé taartenkoning, zeker als het over ontbijttaartjes gaat. Zij pakt ingrediënten die je in de ochtend zou kunnen eten, gooit het in de oven en op magische manier komt daar ineens een taart uit rollen. Die nog lekker is ook. Met wortelen erin, alles. Hier wordt je ochtend toch veel leuker door? Niet gek dat ik nooit een ochtend mens was, met die eindeloze boterhammen pindakaas die ik heb weggewerkt.

Yoghurt taartjes met rood fruit

Yoghurt taartjes met een bodem van boekweit

Guilt free snoepen of ontbijten als een pro? Probeer dan eens deze yoghurt taartjes met een bodem van boekweit!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Gang: Ontbijt, Zoet
Trefwoord: Boekweit, Fruit, Taart, Yoghurt taartjes
Porties: 6 yoghurt taartjes

Equipment

  • 6 taartvormpjes
  • Keukenmachine

Ingrediënten

Ingrediënten voor de bodem:

Ingrediënten voor de vulling:

  • Griekse yoghurt
  • rood fruit
  • kokosrasp

Instructies

  • Week de dadels 10 minuten in heet water.
  • Gooi dan de dadels in een keukenmachine en maal net zo lang totdat er een gladde massa is ontstaan. Meng dan met je handen de overige ingrediënten er doorheen.
  • Je hebt nu een structuur die lijkt op nat zand. Vet de vormpjes in met olie en gooi er wat bloem overheen, zodat je ze straks goed los kunt krijgen. Duw het 'beslag' in de vormpjes en zet ze een uurtje in de vriezer.
  • Na een uur haal je de vormpjes eruit en kun je ze beleggen met Griekse yoghurt, fruit en bestrooien met de kokos.

Notities

Ga je niet alle yoghurt taartjes gelijk opeten? Dan bewaar je de bodems in de vriezer en haal je ze eruit als je ze wilt beleggen met yoghurt en fruit. 
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @GreenGypsySpices of tag #GreenGypsySpices!

Livin’ la Vida Choca

Kunnen we jou wakker maken voor chocolade? Dan ga je waarschijnlijk ook wel lekker op deze kruidenmix. Ik ben zelf echt verslaafd aan chocolade, dus een mix als Livin’ la Vida Choca mocht niet ontbreken. Het liefste geef ik namelijk m’n ontbijt een chocoladesmaak, m’n tussendoortjes, strooi ik het over m’n pindakaas, noem maar op. Maar dan zonder de calorieën van chocolade natuurlijk.

Winning team:

Gember, nootmuskaat, kaneel, cacao en een heel klein beetje kokosbloesemsuiker.

Yoghurt taartjes met fruit

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu