Zalmpakketje in de oven (super simpel)

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Zalmpakketje in de oven

Zalmpakketje in de oven

Dit zalmpakketje in de oven is super lekker als borrelhapje of als avondeten met wat groeten en pasta ernaast! Het is heel simpel: Snijd de zalm in stukken, maak een smeuïg sausje van soja of crème fraîche, kruiden en wat knoflook en gooi alles bij elkaar in de oven. Dit recept gaat je maar 5 minuten kosten.

Vroeger ben ik heel lang vegetariër geweest. Mijn moeder kookte eigenlijk altijd, maar één keer was het de beurt aan mijn vader. Ik weet het nog heel goed; hij had pasta met zalmpakketjes gemaakt. Nee nee, geen ingewikkelde trucjes en keukenschorten voor de show; dit zalmpakketje kon je kant-en-klaar kopen bij de supermarkt. De 0,8% prei dekte de groenten, dus dat scheelt weer een hoop gedoe. Er stond vandaag pasta met een zalmpakketje op het ‘menu’. Nadat hij vol trots had opgediend lag er bij mij een hoop (aan elkaar geplakte) pasta, want ja; vegetarisch. Tagliatelle, dat dan weer wel. “Krijg ik geen groenten pap?”

“Oei”, dacht m’n vader, “dit is een lastige”. Waarom deed ik er niet gewoon wat kaas bij, dat vond ik toch altijd zo lekker?

Ik moet hier nu nog steeds altijd aan denken als ik zalm in bladerdeeg eet;-)

Dan nu:

Ingrediënten voor 6 x een zalmpakketje in de oven

  • 1 stuk zalm, ongeveer 300 gram (Goedkoop biologisch vlees kopen? Bestel bij Grutto.com en ontvang 10 korting met code KIM-10)
  • 200 gram prei
  • een rol verse bladerdeeg
  • 70 ml soja om mee te koken of crème fraîche
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote theelepel Knoflooksletten van Green Gypsy
  • 2 theelepels citroensap
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de prij en de knoflook heel fijn. Ik gebruik hier een hakmachine voor. Voeg dan de soja of crème fraîche, de kruiden (eventueel wat peper en zout) en het citroensap en meng het door elkaar. Zo zag het er bij mij uit:

Zalmpakketje in de oven

Dan snijd je de zalm in kleine stukken:

Zalmpakketje in de oven

Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 6 stukken. Leg op elk stuk bladerdeeg een stuk zalm. Bestrijk de zalm met het prei mengsel en vouw de bladerdeegjes met de hoeken naar elkaar toe, zodat je een echt ‘pakketje’  krijgt. Je kunt dan nog met wat eigeel de buitenkant van de zalmpakketjes besmeren zodat ze straks wat knapper worden, maar dat hoeft niet.

Leg de zalm op bakpapier in het midden van de oven en bak in 20 minuten goudbruin.

De meeste zalm die je in de supermarkt koopt, is kweekzalm. Heb je weleens gezien in wat voor kweekvijvers deze zalm leeft? De zalmen zijn volledig misvormt, o.a. door de hoeveelheden antibiotica die ze krijgen. Ook bevat kweekzalm helemaal niet zoveel omega 3 vetzuren als wilde zalm en die omega 3 is juist waarom vette vis zo goed is voor je. Ik bestel mijn zalm altijd online bij Grutto.com, want daar hebben ze wilde zalm, echt uit Alaska. Ik koop daar niet alleen de zalm, maar ook kant-en-klaar gesneden kipfilet, rundergehakt en kabeljauw en écht prachtige zalm. Tip: met de code KIM-10 krijg je €10 korting op je eerste bestelling

Knoflooksletten

Dit is de ideale kruidenmix voor iedereen die van chili en knoflook houdt. Je gooit het simpel bij je pasta, bij verse basilicum voor een homemade pesto, je maakt er de lekkerste knoflook eimuffins met bacon en kaas mee, of breng je linzenburger ermee op smaak. Geen zin in gedoe? Gooi wat door je groenten in een ovenschaal en het enige wat jij hoeft te doen, is wachten totdat de groenten gaar zijn.

Knoflook, zeezout, oregano, tijm, paprika, chili, zwarte peper, ui en mosterdzaad.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu