Zelf gezonde pizza met groenten maken

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Zelf gezonde pizza maken

Zelf gezonde pizza maken

Bier en pizza, soms kan het gewoon heel lekker zijn. Stiekem hoort het ook gewoon bij de weekenden. Gezellig met vrienden terwijl iedereen iets meeneemt. Jij neemt volgende keer gewoon pizza mee! Zelf gezonde pizza maken is namelijk helemaal niet moeilijk!


Doordat je hem zelf maakt zitten er meer groenten op en zit er minder zout in dan in zijn diepvries broertje. Je moet natuurlijk wel aan je 200 gram veggies komen!

Wat heb je nodig om zelf gezonde pizza te maken, 2 stuks?

400 gram pizzadeeg van Demeter
2 grote tomaten
1/2 courgette
3 champignons
1/2 ui
2 teentjes knoflook
parmaham
geitenkaas
olijven, in stukjes gesneden
olijfolie
1 eetlepel Orgasmic Herbs
een klein beetje bloem

En nu?

Het pizzadeeg

We beginnen bij het deeg. Ik heb pizzadeeg van Demeter gebruikt, omdat daar weinig toevoegingen in zitten. Op de verpakking staat precies omschreven hoe je de bodem moet maken. Let op dat je de bodem heel dun maakt! De bodem zet namelijk nog uit. Als je al begint met een dikke bodem, wordt de pizzabodem te zwaar en wordt het veel te hard.

De pizzasaus

Snijd de tomaten in tweeën en haal de pitten en het vocht eruit. Het vocht en de pitjes gooi je gewoon weg. Pers de knoflook en snijd de tomaten en de halve ui super klein. Je kunt hier ook een hakmachine voor gebruiken.

Voeg de knoflook, de ui en de tomaten bij elkaar en fruit het aan in een pan op halfhoog vuur. Na 3 minuten is je saus al klaar! Je kunt het iets langer in de pan laten als je de saus iets dikker wilt hebben.

Strooi nu wat bloem uit over de pizzabodem, anders neemt je bodem teveel water op. Verdeel nu de saus over de pizzabodems en strijk het glad met de achterkant van een lepel.

Nu kun je je pizza beleggen. Begin met de parmaham en vervolgens de courgette, de champignons, de geitenkaas en de olijven. Strooi dan de Orgasmic Herbs over de pizza en besprenkel met wat olijfolie.

Na 25 minuten op 200 graden is je pizza ready to go! Zie je? Zelf gezonde pizza maken was toch helemaal niet zo moeilijk;-)

Zelf gezonde pizza maken

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu