Zoete aardappel frietjes met Ras el Hanout uit de oven

Opt-in nieuwsbrief
Latest posts by Kim (see all)

Zoete aardappel frietjes

Zoete aardappel frietjes

Even een dingetje: zoete aardappel schijnt dus een groente te zijn. Dat was het moment dat de hemelpoorten open gingen met een mooi geluid en felle lichten, want wie wil er nou geen zoete aardappel frietjes eten, terwijl je eigenlijk een bak groenten aan het weg bunkeren bent?

Ik denk nog steeds dat ik droom.

Bereiding: 5-10 minuten
Oventijd: 30 minuten
Benodigdheden: oven, bakpapier, een kom
Portie: 2 personen

Ingrediënten zoete aardappel frietjes

3 zoete aardappels
4 eetlepels olijfolie (of een andere olie)
2 eetlepels paprikapoeder of Ras al Hanout

bakpapier

Bereiding zoete aardappel frietjes

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de zoete aardappels goed. Je gaat de schil eraan laten, want echt niemand op deze aarde zit te wachten op aardappels schillen, dus desnoods gebruik je de harde kant van een spons om de viezigheid eraf te krijgen.
  • Snijd de zoete aardappel in de lengte door de helft. Daarna kun je er gemakkelijk frietjes van snijden, hoe dunner, hoe knapperiger. De schil kun je er dus omheen laten, scheelt weer werk.
  • Zorg dat de frietjes zo droog mogelijk zijn om ze knapperiger te maken, dus dep ze desnoods met keukenpapier of je net gewassen haar.
  • Doe de zoete aardappel frietjes in een kom en meng hier de olie en de kruiden doorheen. Je bent een baas als je Ras en Hanout boven paprikapoeder verkiest en al helemaal als het onze Ras el Hanout is.
  • Leg bakpapier op het rooster in je oven. Verdeel hier de zoete aardappel frietjes over.
  • De frietjes moeten 30 minuten in de oven. Hierna zet je nog zo’n 5 minuten de grillstand aan totdat de zoete aardappel frietjes knapperig aanvoelen. Keer halverwege de frietjes om.

Lekker met avocado mayonaise, nu je toch zo lekker bezig bent.

Ras el Hanout

Ras el Hanout is een kruidenmengsel voor iedereen die al in paniek raakt als je meer dan 10 ingrediënten nodig hebt in een recept; elke simpele maaltijd is er namelijk in no time mee gepimpt.

Gebruik dit kruidige, maar zeker niet pittige, kruidenmengsel over van alles: vlees, wis, groenten, whatever. Niemand zit te wachten op iemand die binnen de lijntjes kleurt, dus doe dit dan ook niet.

Winning team:

komijn, geelwortel (kurkumma), peper, gember, knoflook, zeezout, nootmuskaas, selderij, peterselie, chili. paprika en komijn.

Maak er bijvoorbeeld deze hartige muffins mee, met chorizo en kaas, of dit bladerdeeg ontbijtje met ei en tomaat.

Zoete aardappel frietjes

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu