Stoofpeertjes Mix // Granny’s authentieke recept move over!

Inhoud:

Stoofpeertjes Mix; Granny style met een hippe twist

Een kruidenmix in de weelderige kleur van het Noord-Afrikaans Sahara zand moet het gaan doen met jouw stoofperen. Pit, zonder dat het pittig wordt, is wat we willen proeven zonder dat het ten koste gaat van de vertrouwde smaak waar we zo naar verlangen. Deze meester van de kruiden weet hoe hij je moet verrassen. Klassieke ingrediënten als kaneel en steranijs moeten hun smaken delen met het meer gewaagde gember en koriander. Huh? Kom op, van variatie is nog nooit iemand slechter geworden en deze Stoofpeertjes Mix is your, sort of, living proof.

O ja, heeft verder niks te maken met Noord-Afrika.

Stoofpeertjes Mix

Stoofpeertjes Mix
Vertel, wat is Stoofpeertjes Mix?

Een middel om dat dinertje dat je zou hosten en waar je al lang en breed spijt van hebt, alsnog tot een daverend succes te maken. En jouw peertjes zijn het stralend middelpunt. Moet jij eens opletten hoe ze straks shinen op het bord van je vrienden, die dachten dat je niet verder zou komen dan soep uit blik.

Well, eat this!

Maar wat is het nou eigenlijk écht?

Deze mix bevat maar liefst 10 verschillende ingrediënten, waaronder ook de kruiden die grootmoeder het liefste in haar pannetje strooide: kaneel, karwij, gember, koriander, steranijs, sandelhout, zoethout, piment, kruidnagel en kokosbloesemsuiker.

Je vindt ‘m trouwens hier in onze webshop.

Steranijs – Verrek, dit is nog gezond ook!

Gezond en lekker. Houden wij van. En zeg nou zelf; steranijs is zelfs een lust voor het oog. Dit pareltje komt oorspronkelijk uit Noord-Vietnam (ah, toch nog iets Noordelijks) en Zuid-China en rond de 17e eeuw kreeg men ook in het Westen lucht van zijn bestaan.

Deze krachtige rakker staat de traditionele Chinese geneeskunde al eeuwenlang bij in de strijd tegen het verkoudheidsvirus. Ook bacteriën en schimmels worden uit de weg geruimd én gaat het graag in jouw lichaam op jacht naar vrije radicalen om ze vervolgens onschadelijk te maken.

Geloof ons: dat is gezond voor je.

Tip aan jou voor de gure winteravonden: krul jezelf op de bank met de nieuwste Netflix hype én een kop zwarte thee met steranijs. Succes gegarandeerd want je slaapt er na afloop ook nog beter van.

Maar wat mot ik er nou eigenlijk mee doen? – terug naar het middelpunt van de show

Spring op je stalen ros, navigeer jezelf naar de dichtstbijzijnde markt en slalom je een weg naar dat leuke groente en fruit kraampje. Reken 1 kilo stoofpeertjes af en mik het in je fietskrat. Thuis even met de dunschiller eroverheen (steeltje laten zitten – die geeft nog veel smaak tijdens het koken) en zet ze in een pannetje gevuld met 1 dl rode wijn (aanvullen met water).

Sprenkel er tot slot een theelepel Stoofpeertjes Mix overheen, deksel erop en 2 uur in hun eigen soppie laten gaarkoken. Til af en toe wel de deksel op om te kijken of het niet ineens appels zijn geworden. Kind kan de was doen. En je huis gaat er nog lekker van ruiken ook.

Als je toch lekker bezig bent en je bent in de weer met Stoofpeertjes Mix, maak dan dit bananenbrood voor extra power ook even, of stoofpeertjes met een likeurtje, omdat jij de kerstnummers op Sky Radio niet meer aankunt.

Twee toffe peren in de spotlight

1. Gieser Wildeman. Vast nog nooit van gehoord. Wel leuk voor Galgje; raadt je tegenstander toch niet. De peertjes zijn slank en zoet en tooien zichzelf met een schitterend rode kleur tijdens het stoven. Oh ja, ook nog van eigen bodem van oktober tot en met februari. Wel zo leuk.
2. St. Remy. Een gezellig dikkertje en meer jouw man als het wat minder zoet mag. Óf je giet er gewoon wat extra suiker bij. Your call. Hartstikke van Nederlandse bodem te verkrijgen, maar wees snel, ze komen in oktober en zijn weer vervlogen in december.

Verrassingsact

You’ve been punked! Je dacht toch zeker niet dat we je een kruidenmix zouden verkopen waarmee je letterlijke alleen maar stoofpeertjes kan maken? Hop, bakspullen uit de kast graaien want ook taarten en cakes kunnen wel een snufje van deze spice hebben. En omdat we ook nog lekker hipster willen doen knal je het ook nog even in je bananenbrood.

High five, oma!

Bronnen:

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/114620-de-geneeskracht-van-steranijs.html
https://www.verseoogst.nl/producten/gieser-wildeman
https://www.verseoogst.nl/producten/saint-remy

 

Categorieën

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu