Welke kruiden niet bij zwangerschap

Inhoud:

Welke kruiden niet bij zwangerschap

Kruiden zijn over het algemeen super gezond voor je, maar in grote hoeveelheden kun je stofjes binnenkrijgen, die minder goed zijn voor je ongeboren kindje. Vraag jij je af welke kruiden niet bij zwangerschap? Dan kun je o.a. nootmuskaat, anijs, venkel en dragon beter niet in grote hoeveelheden eten, maar lees even verder voordat je in de paniekstand schiet.

Welke kruiden niet bij zwangerschap

Welke kruiden niet bij zwangerschap?

Als je zwanger bent, ben je vast al het één en ander tegengekomen in de donkere krochten van Google. Je wist hopelijk al dat roken, alcohol en drugs beter niet op je to do lijst kunnen komen, net als rauwe producten. Maar wist je dat je ook met sommige kruiden moet oppassen? Alkenylbenzenen safrol, methyleugenol en estragol zijn niet alleen fantastische woorden voor een avondje galgje, maar ze komen ook voor in o.a. nootmuskaat, dragon, anijs en venkel.

Het is moeilijk om te zeggen welke kruiden niet bij zwangerschap of hoeveel je ervan mag eten. Omdat kruiden en specerijen een natuurproduct zijn, verschilt de hoeveelheid van deze stofjes per oogst; er zit dus niet altijd evenveel in. Ook is niet precies vastgesteld hoeveel je dan van deze stofjes binnen mag krijgen per dag.

Van dragon, anijs, basilicum, piment, venkel, sassafras, nootmuskaat, kaneel, dong quai, peper en foelie (een onderdeel van nootmuskaat) kun je beter niet meer dan 1 theelepel per dag eten, hoewel het dus lastig is om een precies plafond hiervoor te geven. Zoals voor zoveel tijdens je zwangerschap, geldt ook met kruiden dat je moet variëren. Iets elke dag eten is meestal niet aan te raden, maar dat geldt ook voor sommige noten, zaden, soorten vis, noem maar op.

Je gebruikt natuurlijk niet heel veel kruiden door je eten, dit zijn per definitie al kleine hoeveelheden. Als je dan ook nog eens afwisselend eet, kun je ervan uitgaan dat je niet snel teveel van deze stofjes binnen gaat krijgen.

Houd je bijvoorbeeld van nootmuskaat over je Hollandse maaltijd? Dan kun je dit beter niet alleen erop doen, maar mengen met andere kruiden. Zo weet je zeker dat je niet veel binnen zult krijgen. In onze Oudhollandse Opfluffer gebruiken wij nootmuskaat, maar vullen we aan met veel andere kruiden, zoals paprika, kardemom en kurkuma, zodat je een mooie mix binnenkrijgt en toch de lekkere smaak van nootmuskaat proeft.

Welke kruiden zijn wél veilig tijdens je zwangerschap?

Wil je 100% zeker weten dat je safe zit? Onze Garlic Heaven is mijn favoriete hartige mix en bevat niets wat, ook in grote hoeveelheden, schadelijk zou kunnen zijn. Naast dat je er heel simpel de lekkerste kruidenboter mee maakt, staan deze super snelle noedels met tofu en cashewnoten ook bovenaan mijn vaste repertoire, net als deze flammkuchen met paddenstoelen of een simpele pastasaus.

Ook de Nasi & Co en de Funky Pasta zijn overigens 100% veilig, ook als je dagelijks enorme hoeveelheden ervan wilt eten. Deze kruidenmixen zijn ideaal als je ook meer groenten wilt eten! Ik gooi heel simpel een zak voorgesneden groenten in de oven. Dan doe ik daar olijfolie en bijvoorbeeld onze Funky Pasta kruidenmix overheen. Even een half uurtje in de oven op 180 graden en klaar!

Garlic Heaven

Mag je kaneel tijdens je zwangerschap?

Ook van kaneel kun je beter niet teveel binnenkrijgen tijdens je zwangerschap. Kaneel bevat van nature coumarine en daar moet je niet teveel van eten. Ben je echt een kaneel liefhebber? Ceylon kaneel bevat dit stofje minder, dus kun je daar meer van eten. Kies jij liever voor de veilige weg? Dan kun je beter kiezen voor een andere kruidenmix dan alleen kaneel.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Chai Latte poeder? Daar zit kaneel in, maar erg weinig. Zo kun je naast een chai latte ook jouw favoriete ontbijtjes, bananenbroden en koekjes blijven maken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je teveel kaneel binnen gaat krijgen. Of ga voor mijn persoonlijke favoriet: de Oh My Badass Pie. Deze mix is echt even wat anders en met o.a. de kardemom, carobe (een soort cacaopoeder, maar dan zoeter), koriander en rozenblad is het echt een toevoeging op al je zoete baksels. Ik ben bijvoorbeeld fan van zoete wafelbeslag, echt een guilty pleasure! Of wat dacht je van bananenbrood met rabarber of een eiwitrijke mugcake met banaan?

Categorieën

Menu
Winkelwagen

Bestel over € 20 en betaal in NL maar € 2,75 verzendkosten!

0