Help! Ik heb een date geregeld, maar hoe krijg ik die knoflook geur weg?

Knoflook geur weg

Knoflook: either you love it or you hate it. Wat we wel allemaal met elkaar eens zijn, is dat we er gigantisch van gaan stinken. Niet alleen uit ons mondje, maar de penetrante lucht komt  na een avondje flink aan de curry zelfs uit je poriën.

Hoe kom je eraan en, belangrijker: hoe krijg je die penetrante knoflook geur weg als je date binnen een uur op de stoep staat met een bos rozen?

Laten we beginnen bij het begin: die curry die veel te lekker was en waarvan je wist dat die tussen je avondje met de prins op het witte paard in kon gaan staan. Als je de knoflook verder doorkookt/bakt, haal je het scherpe randje eraf. Ook kun je het binnenste gedeelte van de knoflook beter ongemoeid laten: hier ga je nog meer van stinken dan van de rest van de knoflook. Verse knoflook schijnt je ook een minder penetrante lucht te bezorgen, maar laten we eerlijk zijn: dat is dweilen met de kraan open als er flink met de teentjes gestrooid is.

Waarom ga je stinken? Knoflookgassen worden in je maag gevormd. Een onderdeel van de knoflook, allyl methyl sulphide,  kan niet tijdens de spijsvertering worden afgebroken. Dit zorgt ervoor dat dit via je adem en uit je poriën naar buiten komt. Via je longen en je poriën komen deze gassen naar buiten en dit zorgt ervoor dat jij niet alleen zelf de hele avond knoflook op boert, maar dat je kersverse date je ook echt minder florisant vindt ruiken.

Knoflook geur weg

Het belangrijkste: hoe krijg je de knoflook geur weg? Begin met je tanden te poetsen, inclusief je tong. Bacteriën blijven hangen op het achterste gedeelte van je tong. Doordat de vieze knoflooklucht uit je maag komt, zal je tong poetsen niet heel veel werken, maar alle kleine beetjes helpen. Geef ze ook meteen een flos beurtje en gebruik mondwater om er zeker van de zijn dat alle stukjes knoflook uit je mond zijn verdwenen.

Dan de daadwerkelijke boosdoener: die gassen die in je maag worden geproduceerd aanpakken:

Volgens de Journal of Food Science kun je het beste kauwen op een rauwe appel, op rauwe sla of op muntblaadjes tegen de penetrante geur. Researchers van de Ohio State University lieten hun proefpersonen 25 seconden op rauwe knoflook kauwen en wat bleek? Het eten van deze voedingsmiddelen vermindert de knoflooklucht binnen 30 minuten met 50% of meer. Citroen werkt ook, maar iets minder dan deze 3 voedingsmiddelen. Gebruik wel de rauwe producten; gekookt in in een sapje werkt het een stuk minder.

Verder zegt oma dat het kauwen op rauwe peterselie, een hap mosterd nemen na de maaltijd, melk en sterke drank goed werken tegen de knoflook lucht, maar of dit een feitje of een fabel is..?

Knoflook geur weg

Knoflook geur weg

Categorieën

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu